Zanimljiva verzija Dacie – Duster kamionet FOTO

Rumunski proizvođač terenskih vozila Romturingia, koji se nalazi pod vlasništvom Renaulta, preradio je popularni SUV Dacia Duster u praktičan kamionet.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 20.10.2018.

17:00

Zanimljiva verzija Dacie – Duster kamionet FOTO
Foto: Romturingia

Duster Pickup je stvoren još 2014, ali nije dostupan regularnim kupcima, već je napravljen isključivo za veliku flotu jednog kupca koji je naručio 500 jedinica.

Šest meseci kasnije Renault je za južnoameričko tržište napravio svoj kamionet Duster Oroch, ali je rumunska verzija više fokusirana na poslovnu upotrebu pa ima dvoja vrata i dugačak tovarni prostor.
Foto: Romturingia
Otkako je Renault izbacio drugu generaciju Dustera pre godinu dana kupci zainteresovani za kamionet su čekali izlazak i ove verzije, ali je ona opet stigla iz Romturingijine "kuhinje".

Duster Pickup za 2018. prati stope svog prethodnika sa regularnom kabinom i dugačkim tovarnim prostorom sa materijalima otpornim na oštećenja.

S obzirom na visok nivo izrade i potpune modifikacije u odnosu na SUV verziju, Duster Pickup bi lako mogao da postane i fabrički model.
Foto: Romturingia
Duster Pickup pokreće provereni 1,5-litarski dCi turbodizel sa 110 KS uz pogon na sva četiri točka preko 4WD sistema.

Nema informacija da li će prototip biti ući u serijsku proizvodnju kao prva generacija, a nema sumnje da bi bio interesantan i našim građevinarima.
Foto: Romturingia

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: