Automobili / Vesti 25

Novi Audi S6 karavan bez "kamuflaže" FOTO

Sportskija verzija modela Audi A6 Avant snimljena je bez maske ispred tehničko-istraživačkog centra ovog proizvođača.

Izvor:
'Obični' Audi A6 Avant (ilustracija)

Novi A6 Avant predstavljen je ovog proleća čime je Audi nastavio tradiciju skladno oblikovanih karavana sportskog izgleda.

Iako je fokus kod ove vrste vozila na njihovoj praktičnosti, dizajneri su uspeli da spoje lepo i funkcionalno, pa A6 Avant nema siluetu klasičnog karavana već više podseća na Shooting Brake karoserijski oblik.

Audi S6 Avant za 2019. (Foto: S. Baldauf/SB-Medien/CarScoops)

Prilikom premijere najavljeno je da će u početku ovaj model biti dostupan sa dva motora.

Benzinsku opciju zastupa turbo-punjeni 3.0 TFSI V6 sa 340 ks (250 kW) i 500 Nm, dok poklonici dizela mogu da računaju na 3.0 V6 TDI koji isporučuje 286 ks (210 kW) i 620 Nm.

Za one koji žele nešto više, Audi priprema novi S6 Avant, a "špijunske" fotografije pokazuju da je automobil u završnoj fazi testiranja, s obzirom da je snimljen bez maskirne folije.

Audi S6 Avant za 2019. (Foto: S. Baldauf/SB-Medien/CarScoops)

S6 Avant ima još sportskiji izgled zahvaljujući dodacima i stilskim detaljima na spoljašnjosti.

Najuočljivija razlika na eksterijeru odnosi se na izduvni sistem – S6 pozadi ima dva para izduvnih cevi kružnog preseka, dok su kod standardne verzije završeci izduva trapezoidnog oblika.

Što se tiče motora, jedan od kandidata za pogon novog S6 Avant je twin-turbo 2.9 litarski V6 iz modela RS5 Coupe koji u tom automobilu razvija 450 ks (331 kW) i 600 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Komentari 25
Čitajte
Pošalji komentar