BMW ukida jedan od svojih manje popularnih modela?

Aktuelna verzija BMW-a Serije 3 GT prestaje da se proizvodi 2020, a prema nezvaničnim informacijama ovaj model neće dobiti svog naslednika.

Podeli

Kako saznaje BMW Blog, ovaj automobil Serije 3 sa 5 vrata, koji je uveden kao kompromis između klasične limuzine i karavana, u poslednje vreme privlači sve manje kupaca koji prednost daju krosover/SUV vozilima.

Isti izvor navodi da će u sledećoj generaciji BMW praktično objediniti sadašnje modele Serije 3 GT i Serije 4 Gran Coupe u jedan automobil.

BMW Serije 3 GT lansiran je 2013. godine, a restilizovan je 2016. Tada je nemački proizvođač saopštio da se ovaj model najbolje prodaje u Kini, Nemačkoj i SAD, a da je većini kupaca to ujedno i prvi BMW model koji poseduju.

Ipak, tržište novih automobila je u međuvremenu prošlo kroz značajne promene, pa na njemu sada znatno više dominiraju krosoveri nego što je to bio slučaj kada je BMW planirao Seriju 3 GT.

Ako se ove, za sada nezvanične informacije pokažu tačnim, razlog za odustajanje od GT verzije verovatno leži u nezadovoljstvu čelnika BMW-a njegovom prodajom.

Podsećamo, BMW je u poslednjoj generaciji Serije 3 neke modele, poput kupea i kabrioleta, izdvojio u posebnu, Seriju 4, a uveo je i dve potpuno nove verzije automobila – pomenuti GT i Seriju 4 Gran Coupe, pa je porodica nekadašnje serije 3, uz sedan i karavan, narasla na čak 6 članova, što je po svemu sudeći preširoka ponuda za samo jedan automobilski segment.

.

Vesti

Ford, a Harley-Davidson FOTO

Ford i Harley-Davidson napravili su nekoliko posebnih edicija najpopularnijeg američkog kamioneta F-150 prethodnih godina, ali poslednji put početkom decenije.

Vesti petak 31.08. 13:00 Komentara: 2
strana 1 od 80 idi na stranu