Novi Golf benzinac "troši" kao dizelaš

Automobil je opremljen novim 1.5 benzinskim motorom sa tehnologijom deaktiviranja clilindara (ACT), koja dodatno smanjuje potrošnju goriva.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 20.03.2018.

13:40

Novi Golf benzinac

Volkswagen tvrdi da je nova verzija Golfa, model 1.5 TSI ACT Bluemotion ekonomičan koliko i odgovarajući Golf sa dizel motorom, a uz to košta manje.

Automobil je pogonjen četvorocilindarskim 1.5 litarskim turbo benzincem sa 130 konjskih snaga koji je predstavljen 2017. godine.

Motor je opremljen ACT (Active Cylinder Technology) tehnologijom koja omogućava deaktiviranje 2 od 4 cilindra u vožnji, čime se smanjuje potrošnja goriva.
Takođe, novi motor ima "eco-coasting" opciju, koja omogućava da se automatski privremeno isključi u vožnji pri brzinama do 130 km/h, kada vozač podigne nogu sa papučice za gas.

Time se ostvaruje dodatna ušteda u potrošnji goriva, a ova funkcija dostupna je samo u verziji sa opcionim, sedmostepenim automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom (DSG).

Dok je motor isključen, svi električni sistemi na vozilu nastavljaju da normalno funkcionišu, zahvaljujući dodatnoj litijum-jonskoj bateriji koja obezbeđuje energiju za napajanje.
Volkswagen tvrdi da se zahvaljujući "eco-coasting" modu uštedi 0,4 l/100 km.

Prema fabričkim podacima, VW Golf 1.5 TSI ACT Bluemotion sa DSG menjačem u kombinovanom režimu vožnje prosečno troši 4,8 l/100 km, a na otvorenom putu 4,0 l/100 km.

Volkswagen će ovaj motor ponuditi u više svojih modela, a u Evropi je već dostupan u Golfu, u hečbek i karavan varijantama.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

140 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: