Rolls-Royce prelomio – SUV će se zvati po dijamantu

Proizvođač superluksuznih automobila iz Velike Britanije ipak je odlučio da zadrži kodno ime - Cullinan, koje je za svoj prvi SUV koristio tokom razvojne faze.

Podeli

Još u decembru Rolls-Royce je bio u dilemi oko oznake novog modela, a sada je ozvaničeno da će produkcijska verzija dobiti naziv koji je cirkulisao u javnosti poslednjih godinu dana.

Ime Cullinan preuzeto je od najvećeg ikada pronađenog sirovog dijamanta koji ima draguljarski kvalitet. Ovaj dijamant je otkriven u Južnoj Africi 1905. godine i ima 3.106,75 karata (621,35 g).

Čelnici kompanije Rolls-Royce veruju da je zato Cullinan pravi izbor za jedan superluksuzni SUV.

Proizvođač je krajem januara najavio da će Cullinan najpre predstaviti potencijalnim kupcima, na nekoliko događaja zatvorenog tipa od koji će prvi biti organizovani tokom leta.

SUV je razvijen sa ciljem da "pogura" godišnju prodaju Rolls-Royce automobila preko broja 5.000, što je za četvrtinu više od najboljeg prodajnog rezultata kompanije ostvarenog 2016, kada je širom sveta isporučeno 4.011 vozila sa statuom Duha ekstaze na vrhu maske hladnjaka.

Ispod haube će verovatno biti 6.75 litarski V12 twin turbo sa 571 ks (420 kW) i 900 Nm, a cena još nije saopštena.

.

Vesti

Pet godina besplatne garancije za Ford polovnjake

U mreži prodajno-servisnih centara Grand Motors u Beogradu, Subotici, Novom Sadu i Nišu počela je promotivna kampanja tokom koje se za sva Ford polovna vozila odobrava besplatna produžena petogodišnja garancija, odnosno do pređenih 50.000 km (šta pre nastupi).

Vesti sreda 28.02. 12:51 Komentara: 23
strana 1 od 55 idi na stranu