Naslednik Volkswagena CC je Arteon i stiže u martu

Nemački proizvođač objavio je dizajnersku skicu nove kupe limuzine koja stiže u proleće 2017.

Podeli

Nedavno smo saznali da je Volkswagen odlučio da okonča proizvodnju modela CC, nekoliko meseci pre svetske premijere njegovog naslednika.

Kompanija iz Volfsburga počela je sa postepenim otkrivanjem novog modela, tako što je objavila da će ovaj automobil umesto dosadašnje oznake nositi ime Arteon. Osim toga, u prilici smo da vidimo prvi zvanični crtež automobila, ali i kratki "tizer" video.

Kao što je i najavljeno, naslednik Volkswagena CC stilski podseća na Sport Coupe Concept GTE iz 2015.

Siluetom, Arteon prati liniju Audija A7 Sportback a, poput tog automobila, nova kupe limuzina imaće peta vrata, za razliku od odlazećeg modela CC.

VW Sport Coupe Concept GTE iz 2015.
VW Sport Coupe Concept GTE iz 2015.

S obzirom da do sajma automobila u Ženevi i zvanične premijere ima nešto više od tri meseca, treba očekivati da će u međuvremenu Volkswagen otkriti nove detalje, ali i prve rendere i fotografije Arteona.

Vesti

Nova Honda na vodonik stigla u Evropu

Honda Clarity FCV, koja je na japanskom tržištu dostupna od marta 2016, stigla je u dva evropska grada - London i Kopenhagen. U početku, automobil se neće naći u slobodnoj prodaji, već će biti deo promotivnih aktivnost koje će prethoditi komercijalizaciji ove vrste vozila.

Vesti sreda 30.11. 15:01 Komentara: 28

Počela proizvodnja nove Mazde CX-5

Druga generacija modela CX-5 imala je svetsku premijeru polovinom novembra, na sajmu automobila u Los Anđelesu, a dve nedelje kasnije u Hirošimi je zvanično počela proizvodnja ovog vozila.

Vesti utorak 29.11. 11:30 Komentara: 17

"Zlatni volan" za Jaguar XF

Jaguar je početkom novembra u Berlinu, osvojio prestižnu nagradu u automobilizmu “Zlatni volan 2016”, koju tradicionalno, od 1976. godine, dodeljuje nemački nedeljnik Bild am Sonntag.

Vesti ponedeljak 28.11. 13:25 Komentara: 5
strana 1 od 36 idi na stranu