Naslednik Volkswagena CC je Arteon i stiže u martu

Nemački proizvođač objavio je dizajnersku skicu nove kupe limuzine koja stiže u proleće 2017.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.11.2016.

20:50

Naslednik Volkswagena CC je Arteon i stiže u martu

Nedavno smo saznali da je Volkswagen odlučio da okonča proizvodnju modela CC, nekoliko meseci pre svetske premijere njegovog naslednika.

Kompanija iz Volfsburga počela je sa postepenim otkrivanjem novog modela, tako što je objavila da će ovaj automobil umesto dosadašnje oznake nositi ime Arteon. Osim toga, u prilici smo da vidimo prvi zvanični crtež automobila, ali i kratki "tizer" video. Kao što je i najavljeno, naslednik Volkswagena CC stilski podseća na Sport Coupe Concept GTE iz 2015.

Siluetom, Arteon prati liniju Audija A7 Sportback a, poput tog automobila, nova kupe limuzina imaće peta vrata, za razliku od odlazećeg modela CC.
VW Sport Coupe Concept GTE iz 2015.
S obzirom da do sajma automobila u Ženevi i zvanične premijere ima nešto više od tri meseca, treba očekivati da će u međuvremenu Volkswagen otkriti nove detalje, ali i prve rendere i fotografije Arteona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: