Mitsubishi eX koncept najavljuje dizajn novih modela

Premijerom novog električnog krosovera, Mitsubishi želi da nagovesti kako će izgledati serijski modeli koji će u budućnosti izlaziti iz fabrika ovog japanskog proizvođača.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.10.2015.

14:59

Default images

Mitsubishi nas je navikao da na svaki veći sajam automobila stiže sa nekim futurističkim konceptom.

Tako će biti i na predstojećem tokijskom auto-salonu, koji počinje krajem oktobra. Na ovoj manifestaciji publici će biti predstavljen električni kompaktni krosover eX.
Automobil je za sada prikazan kroz dizajnerske crteže na kojima su naglašeni njegovi veliki točkovi i agresivni prednji deo.

Kao i mnogi slični koncepti u poslednje vreme, i eX je konstruisan bez centralnih krovnih nosača, sa zadnjim vratima koja se otvaraju unazad.
Primenjeno je još jedno popularno dizajnersko rešenje - takozvani plutajući krov sa "C" stubovima koji su vizuelno sakriveni.

Koncept je svakako daleko od eventualne serijske verzije, ali Mitsubishi ističe da je osnovni cilj bio da se prikažu stilski elementi koji će biti primenjeni na produkcijskim modelima u budućnosti.
Informacije o pogonskom sistemu trenutno nisu dostupne.

Mitsubishi je međutim otkrio da je u pitanju sledeća generacija električnog pogona koja omogućava permanentni pogon 4x4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: