Mask potvrdio razgovore sa Eplom. Model X odložen

Izvršni direktor Tesla Motorsa, Ilon Mask, izjavio je za Blumberg da je bilo razgovora sa kompanijom Apple, ali je odbio da potvrdi da se u njima razmatrala prodaja Tesle. On je tom prilikom najavio i da će Model X biti odložen za 2015. godinu.

Podeli

Na pitanje da li u Tesla Motorsu uopšte razmatraju mogućnost prodaje kompanije, Mask je odgovorio da je to u ovom trenutku malo verovatno.

On je objasnio da bi bio spreman na razgovor o prodaji samo u slučaju da eventualni novi vlasnik može da pomogne Tesli da razvije i proizvede novi električni automobil, koji bi bio cenovno pristupačniji i namenjen masovnoj proizvodnji.

"Kako sada stvari stoje, ne vidim da je tako nešto moguće", zaključio je Mask.

On je saopštio i da je lansiranje modela Tesla X još jednom odloženo.

Ovaj automobil prvobitno je trebalo da se pojavi u prodaji još 2013, ali je pomeren za 2014. Mask je kazao da će se Model X naći na tržištu tek 2015. Reč je o SUV vozilu od koga Tesla Motors očekuje odlične prodajne rezultate.

Kao jedan od razloga za odlaganje, naveo je sopstveni perfekcionizam kada je reč o dizajnu proizvoda koji će ponuditi kupcima.

"Još uvek nisam potpuno zadovoljan sa Modelom X", objašnjava Mask.

On je naveo i da je najpre potrebno da Model S osigura trenutnu poziciju na severnoameričkom tržištu, ali i da se proširi na druge regione, poput Evrope i Azije.

Pročitajte više o mogućnosti da Apple kupi kompaniju Tesla Motors.

Vesti

Honda ukida hibridni model Insight?

Nakon najave da zbog slabe prodaje povlači Insight sa evropskog tržišta, Honda je saopštila da će okončati proizvodnju ovog automobila. U japanskoj kompaniji, međutim, nisu precizirali da li planiraju novu generaciju ili kraj proizvodnje aktuelnog modela označava njegovo potpuno gašenje.

Vesti petak 28.02. 16:08 Komentara: 15

Koenigsegg One:1

Koenigsegg je objavio zvanične specifikacije svog novog super-sportskog modela. Mada švedski proizvođač tvrdi da je reč o najbržem produkcijskom automobilu na svetu, ostali smo uskraćeni za informaciju o njegovoj maksimalnoj brzini.

Vesti petak 28.02. 13:32 Komentara: 19

Tesla otvara "gigafabriku" za proizvodnju baterija

Tesla Motors najavio je za 2017. godinu izgradnju fabrike koja će proizvoditi litijum-jonske baterije za pogon električnih automobila. Buduće postrojenje prozvano je "gigafabrikom" zbog toga što će, kada bude puštena u rad, ova fabrika godišnje proizvoditi toliko baterija da će njihov ukupni kapacitet iznositi 30 gigavat sati.

Vesti četvrtak 27.02. 10:23 Komentara: 6

Volvo Concept Estate - povratak tradiciji

Volvo je predstavio svoj najnoviji koncept uoči zvanične premijere zakazane za salon u Ženevi. Automobil koji je dizajniran u maniru prethodna dva koncepta, ali i pod uticajem klasičnog modela 1800ES iz sedamdesetih godina prošlog veka, nagoveštava novi stilski pristup u oblikovanju budućih vozila ove kompanije.

Vesti četvrtak 27.02. 09:20 Komentara: 14
strana 1 od 49 idi na stranu