VW ne odustaje od niskobudžetnih automobila

Volkswagen je 2012. otkrio planove o razvoju jeftine automobilske marke koja bi ovom proizvođaču pomogla da se na tržištu suprotstavi brendovima kao što je Dacia. Iz nemačke kompanije tvrde da ne odustaju od ove ideje i iznose nove pojedinosti.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.09.2013.

10:49

Default images

Kako je krajem 2012. pisao Auto Bild, Volkswagenovi jeftini automobili proizvodili bi se u Kini ili Indiji, u saradnji sa Volkswagenovim partnerima u tim zemljama, a početna cena u Evropi iznosila bi oko 6.000 evra.

U razgovoru za britanski Autocar, šef razvoja u Volkswagenu, Hans-Jakob Neusser, koji je na tom mestu nasledio Ulricha Hackenberga, potvrdio je da se u toj kompaniji i dalje radi na lansiranju jeftine automobilske marke.

"Planovi o niskobudžetnom brendu su aktuelni. Razlog zbog čega ne izlazimo u javnost sa detaljima jeste što želimo da najpre dobro razradimo čitavu strategiju", objašnjava Neusser.

Ipak, on je naveo da bi jeftini automobili mogli da budu bazirani na platformi koju koristi model Santana, koji Volkswagen izrađuje u Kini u zajedno sa tamošnjim proizvođačem automobila, kompanijom SAIC Motor. Neusser je potvrdio da će se, ako dođe do realizacije planova, niskobudžetni automobili takođe proizvoditi u saradnji sa nekim od kineskih partnera.

Pročitajte više o planovima Volkswagena za proizvodnju jeftinih automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: