Audi RS Q3

Audi je objavio zvanične fotografije i tehničke detalje sportske verzije modela Q3 koji će biti predstavljen publici na predstojećem auto-salonu u Ženevi.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 20.02.2013.

10:30

Default images

Transformacija od koncepta, koji je prikazan na sajmu automobila u Pekingu 2012, do serijskog modela obuhvatila je nekoliko kozmetičkih promena i smanjenje snage pogonskog agregata.

U odnosu na regularni Q3, na prednjem delu RS verzije ističe se maska hladnjaka sa mrežom u obliku pčelinjeg saća i dva velika bočna otvora za vazduh.
Zadni branik izmenjen je tako da je u njega uklopljen difuzor i jedna ovalna umesto para okriuglih izduvnih cevi.

Oslanjanje automobila spušteno je za 25 mm u odnosu na standardnu verziju Audijevog krosovera, dok su pored specijalnih 19 inčnih kao opcija dostupne i 20 inčne alu felne.
Sportska sedišta obložena su materijalima koji predstavljaju kombinaciju koža/Alcantara, a sportskom ugođaju dodatno doprinosi i upravljač sa ravnim donji delom obruča, kao i aluminijumske pedale nožnih komandi.

Kupcima je dostupan i MMI multimedijalni sistem koji je karakterističan za Audijevu RS seriju, a kao opcija mogu se poručiti GPS navigacija i premijum Bose sudio sistem sa 14 zvučnika.
Audi RS Q3 pogonjen je petocilindričnim 2.5 litarskim turbo-punjenim benzincem, koji umesto 360 ks, koliko je razvijao u koncept verziji, sada raspolaže sa 310 ks. Maksimalni obrtni moment iznosi 420 Nm.

Motor je povezan sa sedmobrzinskim automatskim S-tronic menjačem i Quattro pogonom na sva četiri točka. Vozilo teško 1.730 kg u stanju je da od 0 do 100 km/h stigne za 5,5 sekundi, pre nego što dostigne maksimalnih, elektronski ograničenih 250 km/h.

Audi RS Q3 stiže u prodajne salone u jesen 2013, a cena u Nemačkoj kretaće se od 54.600 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: