I ove zime bez četiri zimske gume

Vlasnici vozila u Srbiji ni ove zime neće morati da imaju zimske gume na svim točkovima. Ministar za infrastrukturu i energetiku, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, doneo je odluku da se primena Pravilnika o obaveznom posedovanju sve četiri zimske gume na vozilima odloži za sezonu 2012/2013.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.10.2011.

21:56

Default images

Inače, vlasnici vozila u Srbiji obavezni su da od 1. novembra 2011. do 1. aprila 2012. godine imaju zimsku opremu. Do donošenja novog pravilnika, kao i prosle godine, primenjivaće se odredbe već postojećeg pravilnika. Po završenoj proceduri, odluka Ministra za infrastrukturu biće objavljena u prvom sledećem broju Službenog lista.

Ove odredbe predviđaju obavezu upotrebe najmanje dve zimske gume na pogonskim točkovima ili četiri letnje, ako imaju šaru dubine najmanje 4 milimetara. U zimskom periodu obavezna je i upotreba lanaca za sneg na pogonskim točkovima, tamo gde je to predviđeno.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić ranije je izjavio da su proizvođači i distributeri guma izrazili zabrinutost da svi građani možda neće moći da obezbede sigurne i skupe gume.

Ministarstvo za infrastrukturu pozvalo je policiju da se striktno pridržava pravila koja su važila i prošle zimske sezone.

Izvor: B92, Tanjug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: