SAAB ipak prodat Kinezima

Grupa Swedish Automobile NV (bivši Spyker) prodala je kompaniju SAAB kineskim partnerima Youngman i Pang Da za 100 miliona evra.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 28.10.2011.

16:31

Default images

Swedish Automobile NV objavio je da je potpisan memorandum o razumevanju sa kompanijama Youngman i Pang Da o prodaji 100 % akcija kompanije SAAB za sumu od 100 miliona evra.

Proteklih dana, vođeni su intezivni pregovori sa kineskim investitorima kako bi se osiguralo buduće finansiranje SAAB-a i izbegao bankrot.

Guy Lofalk, koga je nadležni sud u Švedskoj odredio za administratora u procesu restrukturiranja SAAB-a, izjavio da veruje da će pregovori propasti i da je bankrot neizbežan.

Nakon najnovijeg saopštenja kompanije Swedish Automobile NV, kancelarija administratora povukla je prethodnu zabranu na reorganizaciju posrnulog auto-brenda.

Inače, SAAB je suspendovao proizvodnju u većem delu godine kada se zbog finansijske krize i dugova kompanija borila da isplati zaposlene i obezbedi delove za montažu kola.

Izvor: B92, Tanjug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: