Taksisti opet protestuju u Beogradu

Strukovno udruženje taksi preduzetnika Beograd (SITAB) 31. januara organizuje protestnu vožnju tražeći izmene Zakona o taksi prevozu.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.01.2011.

08:14

Default images

Oni traže i ukidanje akciza na gorivo za taksiste do 300 litara mesečno.

Potpredsednik SITAB-a Stevan Blagojević rekao je da na protestu očekuju više od 700 taksista. Kao zahteve taksista iz SITAB-a naveo je Izmene Zakona o auto-taksi prevozu kako bi se jasno regulisalo ko i pod kojim uslovima može da radi kao taksista, kao i da bi se rešio problem "divljih taksista".

Blagojević je rekao da učesnici protestne vožnje traže i uvođenje jedinstvene cene taksi prevoza, kao i odustajanje od predloga da na registarskim tablicama taksisti imaju oznake TX.

"Platili smo carinu i PDV da koristimo vozila i sada država želi da nam ta vozila obeleži", rekao je on i dodao da nije tačna tvrdnja MUP-a Srbije da će uvođenje oznaka TX suzbiti ilegalne taksi prevoznike.

Od gradske vlasti taksisti traže novu radnu grupu sa legitimnim predstavnicima taksi-preduzetnika, ukidanje popusta, određivanje broja potrebnih taksista i lista čekanja za nove taksiste, izradu dovoljnog broja taksi stanica, kao i svakodnevni rad na suzbijanju "divljaka".

Okupljanje vozila će početi u 11 časova u Ulici Agustina Neta, a protestna vožnja kreće u 12 sati.

"Iz ulice Agustina Neta ćemo ići ulicom Jurija Gagarina, potom Omladinskih brigada, Bulevarom Mihajla Pupina, Brankovom, Prizrenskom, Kralja Milana do kruga Slavija, a potom nazad ulicom Kralja Milana do Trga Nikole Pašića i Gradske skupštine", rekao je Blagojević.

Učesnici protesta će se potom parkirati u žutim trakama ispred Gradske skupštine i Kralja Milana, a skup će obezbeđivati saobraćajna policija, rekao je on.

Blagojević je rekao da taksisti "ne žele da blokiraju grad" i da su zato odabrali široke ulice kojima mogu da se kreću žutim trakama.

Taksisti i dalje obmanjuju putnike

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: