Honda Civic za 2015.

Honda je nakon tri godine restilizovala Civic hečbek i karavan, a paleta modela proširena je verzijom Sport, koja se od standardnih verzija razlikuje po spoljašnjem dizajnu.

Podeli

Osim kozmetičkih promena na spoljašnjosti i u enterijeru, Civic za 2015. ima i određena tehnološka unapređenja.

Honda nije suštinski menjala dizajn automobila, ali je prednji deo značajno prekomponovan. Civic je dobio nove svetlosne grupe sa zanimljivo rešenim, integrisanim LED dnevnim svetlima koja uokviruju donje ivice farova.

Promenjena je i maska hladnjaka, koja je sada veća nego ranije, kao i prednji branik.

Zadnji branik je takođe redizajniran, baš kao i stop svetla koja su opremljena LED tehnologijim.

Promene u unutrašnjosti uglavnom obuhvataju nove boje i dezene presvlaka i tapacirunga.

Od novih sadržaja tu je Honda Connect multimedijalni sistem sa operativnim sistemom Android 4.0.4, sa sedmoinčnim ekranom, i standardni City-Brake Active (CTBA) sistem.

CTBA sistem dizajniran je tako da spreči sudare pri manjim brzinama u vožnji u gradskoj gužvi ili, ako to nije moguće, da toliko uspori automobil da posledice sudara budu minimizovane.

Sistem koristi radar koji skenira put ispred i automatski koči automobil ako proceni da postoji rizik od sudara sa drugim vozilom, a aktivan je pri brzinama do 30 km/h.

Za kupce koji bi voleli da njihov Civic izgleda sportskije, Honda je obogatila ponudu modela verzijom Sport, koja, kako kažu u japanskom proizvođaču, ima određene stilske elemente dizajnirane po ugledu na najavljenu Type R verziju.

Civic Sport ima aerodinamičke dodatke na prednjem braniku i pragovima, kao i zadnji difuzor i specijalo dizajnirane 17 inčne alu felne.

Na žalost, osim estetskih unapređenja, Honda Civic Sport ne može da se pohvali snažnijim motorima.

Kao i standardne verzije, i ovaj model biće dostupan sa 1.8 litarskim benzincem sa 142 ks i 1.6 litarskim i-DTEC dizelašem koji proizvodi 120 ks.

Honda Civic za 2015. imaće premijeru na auto-salonu u Parizu, početkom oktobra, kada će biti poznat i datum početka prodaje.

Više fotografija Honde Civic za 2015. možete pogledati u Galeriji.

Vozili smo: Honda Civic 1.8

Vozili smo: Honda Civic 1.6 i-DTEC Comfort

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.