Brabus Mercedes E V12 Coupe

Nemački tjuner predstavio je u Ženevi svoju najnoviju kreaciju, čija je osnova aktuelna E-klasa kupe, koja sada raspolaže sa 800 KS, 1420 Nm i dostiže maksimalnu brzinu od 370 km/h.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 11.03.2010.

10:22

Default images

Brabus je poznata nemačka tjunerska kuća, ujedno klasifikovana i kao proizvođač automobila, najviše iz razloga što toliko sopstvene tehnologije ugrađuje u modele koji im služe samo kao osnova za projekte.

Poslednji automobil u nizu koji je prošao kroz potpuni preobražaj je Mercedesova E-klasa kupe.

Brabus ga je s punim pravom nazvao svojim Gran Tourismom – pokreće ga V12 R biturbo koji razvija 800KS i čak 1420 Nm obrtnog momenta.

Monstruozna snaga očekivano rezultira supersportskim performansama – do stotke je potrebno svega 3,7 sekundi, do 200km/h samo 9,9 sekundi i do 300km/h 23,9 sekundi!
Elektronska blokada postoji, ali se uključuje tek kada kazaljka brzinomera dosegne brojku od 350 km/h, a bez nje, Gran Tourismo pojuriće sve do 370 km/h.

Modifikacija standardne E-klase uključuje povećanje zapremnine 5,5-litarskog V12 motora na 6,3 litara.

Potpuno je promenjena i celokupna elektronika automobila, a za prenos snage na zadnje točkove koristi ojačani petostepeni automatski menjač.
Dodatno pojačanje performansi, ali i stvaranje specifične zvučne kulise, postignuto je ugradnjom sportskog izduvnog sistema od nerđajućeg čelika.

U cilju poboljšanja aerodinamike, ali i stvaranja specifičnog estetskog utiska, dodat je sportski kit od ugljeničnih vlakana, u paketu s kojim dolaze i LED dnevna svetla i atraktivne felne od 19 inča u crnoj boji.

Sistem oslanjanja je podesiv, kočnice su na visini zadatka, a takva je i cena – 478.000 evra bez poreza i ostalih taksi.

Izvor - AutoKlub.hr

Pročitajte više o konceptu Mercedes F800 Style

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: