McLaren neće ići na struju – volimo zvuk motora

Dok se većina proizvođača superautomobila utrkuju ko će pre izbaciti na tržište prvi model samo na struju, McLaren odbija da bude deo tog sveta.

Podeli
McLaren Senna
McLaren Senna

* McLaren najavio model brži od rekordnih 391 km/h

Ferrari, Lamborghini, Porsche su već najavili svoje električne superautomobile, ali Britanci kao po običaju ostaju verni tradiciji.

"Iskreno, ne znam mnogo o toj temi, nisam baš upućen. Ja sam tradicionalista. Volim zvuk motora na stazi. Formula E to ne donosi", rekao je direktor globalne prodaje McLarena Džoljon Neš.

McLaren trenutno radi na hibridnom superautomobilu sa tri sedišta koji će naslediti P1, najavljuje se da će polovina proizvedenih vozila u narednih nekoliko godina biti hibridi, ali nema mesta za EV superautumobil.

"Dok se tehnologija ne razvije dovoljno i za snagu i za domet, mislim da će biti teško imati uzbudljiv superautomobil samo na struju. Još nismo sigurni kako će to funkcionisati", dodao je Neš, koji kao svakodnevni autmobil koristi električni BMW i3.

Dok kupci superautomobila jure konstantno smanjenje vremena ubrzanja 0-100, divlji dizajn, rekordna vremena na trkačkim stazama, McLaren ostaje veran motoru sa unutrašnjim sagorevanjem.

Nije jasno da li će se ova taktika isplatiti, ali je svakako jedinstvena na tržištu na kom se nalazi.

Vesti

strana 1 od 1371 idi na stranu