Mask: Na servis ćete ići posle 1.600.000 km

Jedna od prednosti električnih automobila o kojoj se manje govori su znatno niži troškovi održavanja i ređi odlazak na servis.

Podeli
Tesla Model 3
Tesla Model 3

Najjeftiniji Tesla 3 košta 35.000 dolara, a najskuplji?

Prvi čovek Tesle, Ilon Mask, uveren je da će vlasnici novog Modela 3 retko imati potrebu da svoj automobil servisiraju.

On je krajem jula na promociji ovog električnog automobila u fabrici u Frimontu izjavio za Car Advice da je "nova generacija elektromotora (koja se ugrađuje u Model 3) konstruisana tako da automobil može da pređe i milion milja (oko 1.600.000 km) između dve posete servisu".

Kupci će, ipak, u međuvremenu morati da posećuju servis radi zamene određenih potrošnih delova, kao što su kočnice ili gume, čiji je vek trajanja znatno kraći.

U Tesli su ubeđeni u kvalitet pogosnkog sklopa i baterija, pa tako garancija na novi Model 3 iznosi 4 godine, dok je garancija na baterije 8 godina. Mask je rekao i da je cilj da se što više servisnih intervencija na vozilu obavlja u kući vlasnika, osnosno daljinskim putem pomoću softverskog apdejta.

Podsećamo, bazični Model 3 košta u SAD 35.000 dolara (bez subvencija) i ima autonomiju u vožnji od 354 km. Automobil ubrzava od 0 do 96 km/h (0-60 milja na sat) za 5,6 s, dok je maksimalna brzina 209 km/h.

Više tehničkih detalja o Modelu 3 možete pročitati u posebnom tekstu.

Vesti

Bira se ekološki najprihvatljiviji automobil 2018.

Namera je da se izborom “najzelenijeg” modela afirmiše ekološki pristup proizvođača prilikom konstruisanja, procesa izrade i eksploatacije automobila, i da se ukaže u kom pravcu treba da razmišljaju potencijalni kupci, ali i uvoznici vozila u našoj zemlji.

Vesti četvrtak 14.12. 08:36 Komentara: 7
strana 1 od 1292 idi na stranu