Novi Mercedes A klase 2012.

Prototip verzija novog Mercedesa A klase sa 5 vrata snimljena je tokom zimskog testiranja. Iako je test vozilo zadržalo kamuflažnu foliju, uočljive su značajne promene u odnosu na aktuelnu generaciju najmanjeg Mercedesa.

Izvor: B92

Petak, 30.12.2011.

11:34

Default images

Treća generacija Mercedesove A klase trenutno je u fokusu pažnje kada se govori o novim automobilima nemačkog proizvođača.

Osnovni razlog leži u tome što će u odnosu na svoje prethodnike, ovaj Mercedes zadržati zajedničko – jedino ime.
Fotografija: carscoop.blogspot.com
Naime, kompanija iz Štutgarta odlučila je da se direktno suprotstavi svojim rivalima u klasi, a posebno BMW-u serije 1.

Promene su nagoveštene još na konceptu A klase na auto-salonima u Njujorku i Šangaju: automobil će imati sportski, hečbek oblik, i biće baziran na konvencionalnoj platformi, za razliku od prve dve generacije koje su pravljene u mini-van karoserijskom obliku.
Fotografija: carscoop.blogspot.com
“Špijunske” fotografije koje su se pojavile na internetu pokazuju da je razvoj novog najmanjeg Mercedesa u završnoj fazi.

Fotografu je pošlo za rukom da snimi i unutrašnjost vozila. Na slici se vidi komandna tabla koja, iako zamaskirana, konceptualno liči na onu na novoj B klasi.
Fotografija: carscoop.blogspot.com
Iz B klase biće “pozajmljeni” i pogonski agregati uključujući dva 1.6 litarska turbo-punjena benzinska motora od 122 i 156 ks, kao i dva 1.8 litarska common rail dizelaša od 109 i 136 ks.

Uslediće i 2.0 litarski turbo-punjeni benzinac od oko 200 ks i najjača AMG verzija sa turbo motorom koji će imati snagu od blizu 300 ks.

Treća generacija Mercedesa A klase imaće premijeru u 2012. godini.

Pogledajte koncept nove Mercedesove A klase

Mercedes A klase kabriolet u 2014.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: