Redizajniran BMW X7, dobio kontroverzne nove farove FOTO/VIDEO

Restilizovani SUV verovatno najavljuje novi dizajnerski jezik bavarskog proizvođača.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.04.2022.

12:32

Redizajniran BMW X7, dobio kontroverzne nove farove FOTO/VIDEO
Foto: BMW promo

BMW je redizajnirao svoj najveći SUV, a prvo što upada u oči je značajno izmenjen predni deo vozila, sa potpuno novim, dvodelnim farovima. I tak što su se zaljubljenici u ovaj brend navikli na veliku masku hladnjaka koja ukrašava mnoge modele BMW-a u poslednjih nekoliko godina, Bavarci su im spremili novo iznenađenje.

Nove farove iz dva dela već komentarišu fanovi na BMW forumima, nakon što su videli fotografije osveženog X7, a mišljenja su podeljenja. Ipak, činjenica je da se proizvođač potrudio da redizajn ne prođe samo sa blagim zatezanjem bora, već je urađen ozbiljan estetski zahvat.
Foto: BMW promo
Osim toga, uz novi dizajn BMW X7 sada je po prvi put dostupan i sa opcionim točkovima od 23 inča.

Standardno ima sedam sedišta u tri reda, uz mogućnost naručivanja luksuzne konfiguracija sa dva zasebna sedišta-fotelje u drugom redu, čime se ukupan broj mesta za putnike smanjuje na šest.

Sva sedišta imaju opciono grejanje (standardno u prvom redu), kao i naslone za ruke i držače za čaše. Pogled nagore otkriva, takođe standardni, panoramski stakleni krov sa tri elementa. U unutrašnjosti vozila dominira veliki, pomalo zakrivljeni digitalni ekran, koji se sastoji od displeja od 12,3 inča (instrument table) i ekrana osetljivog na dodir dijagonale 14,3 inča koja opslužuje multimedijalni sistem.

Sva tri dostupna motora su 48-voltni "laki" hibridi, a upareni su sa novim osmostepenim automatskim sportskim menjačem.
Foto: BMW promo
U vrhu ponude je X7 M60i xDrive koji pokreće 4.4-litarski V8 turbo-benzinac sa 530 KS i 750 Nm (4,7 sekundi do 100 km/h).

Osnovna verzija je xDrive40i sa rednim 3.0 6-cilindarskim motorom od 380 KS (47 KS više nego pre redizajna) i 520 Nm (540 Nm sa električnom podrškom).
Foto: BMW promo
Jedini dizelaš u ponudi je trolitarski sa 352 KS i 700 Nm (720 Nm sa električnom podrškom).

Ubrzava za 6,1 sekundu do 100 km/h i troši u proseku od 7,6 do 8,7 l/100 km, prema fabričkim podacima.
Foto: BMW promo
BMW X7 ima u ponudi i sistem kamera koji se može koristiti za snimanje do 60 sekundi okruženja u bilo kom trenutku tokom vožnje. U slučaju udesa, automatski se snima 20 sekundi pre udara i 40 sekundi posle.

Ako je automobil ukraden, vlasnik dobija poruku putem smartfona, nakon čega može da aktivira snimanje kamere na prednjim, zadnjim i bočnim retrovizorima.

Restilizovani BMW X7 će se, kao i do sada, proizvoditi u fabrici u Spartanburgu, u Južnoj Karolini, a na tržište stiže tokom leta.
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: