Goodyear predstavio novu seriju pneumatika trkačkog karaktera

Poznati proizvođač guma najavljuje dolazak nove serije tri pneumatika koji su pogodni i za puteve i za trkačke staze - SuperSport, SuperSport R i SuperSport RS.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.02.2019.

19:00

Goodyear predstavio novu seriju pneumatika trkačkog karaktera

Goodyear tvrdi da ovi pneumatici iz rastućeg segmenta UUHP (Ultra Ultra High Performance) obezbeđuju vozačima kraći zaustavni put, vrhunsko prijanjanje i precizno upravljanje kako na putevima tako i na trkačkim stazama.

Gume, čiji razvoj su diktirala dugogodišnja iskustva sa trkačkih staza, omogućavaju montažu na širok spektar vozila, od Volkswagena Golf GTI do Porschea 911 GT2 RS.

Novu seriju predstavljaju pneumatici Eagle F1 SuperSport, SuperSport R i SuperSport RS, a njihov razvoj reuzltat je dugogodišnja iskustva kompanije Goodyear sa trkačkih staza.
Eagle F1 SuperSport
Eagle F1 SuperSport svojim čvrstim rebrima gazećeg sloja poboljšava odziv pri promeni smera, masivan zatvoreni dezen na ramenom delu omogućava kontrolu u krivinama, a njegov čvrst bočni zid poboljšava vodljivost bez smanjivanja udobnosti pri vožnji, kaže proizvođač.

Kombinacijom raznih smeša Goodyear je prilagodio pneumatik raznim vremenskim uslovima tako što su spoljašnji delovi usavršeni za suvu, a tri segmenta u centralnom delu za mokru podlogu.

Pneumatik Eagle F1 SuperSport biće postepeno na raspolaganju u 25 dimenzija, za točkove prečnika od 18 do 21 inča, širine od 205 do 305 mm i profila od 45 do 30.

Eagle F1 SuperSport namenjen je sportskim modelima kao što je, na primer, Volkswagen Golf GTI, limuzinama visokih performansi kao što su BMW M3 i Mercedes-AMG C63, i supersportskim automobilima kao što je Porsche 911 Turbo.
Eagle F1 SuperSport R
Još bolje prianjanje i preciznije upravljanje nudi Eagle F1 SuperSport R.

Zahvaljujući optimalnoj površini naleganja omogućena je ravnomerna distribucija pritiska na podlogu, a istovremeno su poboljšani preciznost i odziv pri upravljanju.

Eagle F1 SuperSport R izlazi na tržište u 10 dimenzija, za felne prečnika od 18 do 21 inča, širine od 205 do 305 mm i profila od 25 do 40. Razvijen za vozila najviših performansi, kao što su Volkswagen Golf Club Sport, BMW M4 CS i Porsche 911 GT3.

Seriju zaokružuje pneumatik Eagle F1 SuperSport RS koji ima najizrazitiji trkački karakter, jer je specijalno razvijen za pomeranje granica vožnje na trkačkoj stazi, a homologizovan je takođe za vožnju po putu.

Posebno ga odlikuje specijalna smeša gume razvijena na iskustvima sa trkačke staze.

Na tržištu će biti dostupan u dve dimenzije: 265/35 ZR20 i 325/30 ZR21.
Eagle F1 SuperSport RS

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: