Samovozeći kombi menja "potrčka" (VIDEO)

Automobili bez vozača imaće u budućnosti široku primenu – od taksija i "car sharing" servisa, pa do vozila za dostavu namirnica.

Podeli
Screenshot
Screenshot

Dok Uber već planira da samovozeće automobile koristi za prevoz putnika, kompanije Kroger i Nuro udružile su snage kako bi razvile servis za dostavu potrepština do domova kupaca. Zajednički pilot program trebalo bi da startuje na jesen u pojedinim američkim gradovima.

Pomoću ovog servisa, mušterije trgovinskog lanca Kroger moći će da poruče robu koja im je potrebna putem ClickList sistema za naručivanje. Kada je naručena roba spremna za isporuku, pakuje se u specijalno autonomno vozilo koje je razvila kompanija Nuro.

Mali kombi bez vozača zatim kreće na adresu kupca, a po dolasku na odredište, klijent se obaveštava putem smartfon aplikacije da može da izađe i preuzme svoju narudžbinu. Da bi se vrata vozila otvorila, potrebno je da mušterija unese svoju šifru preko tastature na kombiju.

Pogledajte kako će funkcionisati ovaj robotizovani servis za dostavu namirnica:

Kroger je jedan od najvećih američkih trgovinskih lanaca, sa 2.800 prodavnica lociranih u 35 savezniih država.

Ako se pilot program pokaže uspešnim u praksi, Kroger planira da ga u budućnosti proširi na celo tržište na kome posluje. Na taj način, kompanija će moći da parira Amazonovom Prime Pantry servisu za dostavu robe kupcima.

Razno

Panda je zakon (FOTO/VIDEO)

Počelo je kao šala prošle godine, a već ove je na njemu bilo 365 FIAT Pandi – u pitanju je drugo okupljanje vlasnika ovog automobila koje je održano kod dvorca Pandino u blizini Milana.

Razno sreda 27.06. 10:10 Komentara: 9
strana 1 od 13 idi na stranu