Samovozeći kombi menja "potrčka" (VIDEO)

Automobili bez vozača imaće u budućnosti široku primenu – od taksija i "car sharing" servisa, pa do vozila za dostavu namirnica.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 29.06.2018.

08:40

Samovozeći kombi menja
Screenshot

Dok Uber već planira da samovozeće automobile koristi za prevoz putnika, kompanije Kroger i Nuro udružile su snage kako bi razvile servis za dostavu potrepština do domova kupaca. Zajednički pilot program trebalo bi da startuje na jesen u pojedinim američkim gradovima.

Pomoću ovog servisa, mušterije trgovinskog lanca Kroger moći će da poruče robu koja im je potrebna putem ClickList sistema za naručivanje. Kada je naručena roba spremna za isporuku, pakuje se u specijalno autonomno vozilo koje je razvila kompanija Nuro.

Mali kombi bez vozača zatim kreće na adresu kupca, a po dolasku na odredište, klijent se obaveštava putem smartfon aplikacije da može da izađe i preuzme svoju narudžbinu. Da bi se vrata vozila otvorila, potrebno je da mušterija unese svoju šifru preko tastature na kombiju.

Pogledajte kako će funkcionisati ovaj robotizovani servis za dostavu namirnica: Kroger je jedan od najvećih američkih trgovinskih lanaca, sa 2.800 prodavnica lociranih u 35 savezniih država.

Ako se pilot program pokaže uspešnim u praksi, Kroger planira da ga u budućnosti proširi na celo tržište na kome posluje. Na taj način, kompanija će moći da parira Amazonovom Prime Pantry servisu za dostavu robe kupcima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: