Prepravio Teslu u limuzinu za venčanja

Na Internetu je oglašena prodaja Teslinog Modela S koji je modifikovan u produženu luksuznu limuzinu.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 22.12.2017.

11:08

Prepravio Teslu u limuzinu za venčanja
Foto: eBay

Posle prepravke u pogrebno vozilo, američki automobil na struju dobiće i produženu verziju za svečane prilike, kao što su venčanja ili holivudske filmske premijere.

Vozilo koje se prodaje na sajtu eBay još nije potpuno dovršeno, a bazirano je na primerku Modela S 85 iz 2015, koji je, kako tvrdi prodavac, prešao svega 240 km.

Prerađen u limuzinu, ovaj automobil ima 6 sedišta, a s obzirom da je zasnovan na verziji S 85, poseduje bateriju kapaciteta 85 kWh i elektromotor snage 283 ks (208 kW).

Prema fabričkim podacima, koji se odnose na originalni auto pre prepravke, Model S 85 sa nešto preko 2 tone imao je autonomiju u vožnji od oko 400 km. Prodavac nije naveo koliko je modifikacija uticala na povećanje mase, ali će prepravljena limuzina svakako imati manji radijus kretanja.
Foto: eBay
Dva dana pre završetka prodajne aukcije, Tesla limuzina za venčanja dostigla je cenu od 80-ak hiljada dolara, što je nešto manje od cene Modela S 85 kada se prodavao kao nov.

Prodavac je naveo da je automobil 90 odsto gotov i da nisu dovršeni samo neki manji detalji na eksterijeru. Nije saopšteno dokle se stiglo sa prepravkom unutrašnjosti, a fotografije iz enterijera nisu objavljene.

Kada smo već kod neobičnih modifikacija Modela S, nedavno je jedna firma sa sedištem u Londonu najavila da će u 2018. kupcima ponuditi karavan verziju ovog automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: