Londonski taksisti predlažu nove saobraćajne znakove

Taksisti u Londonu predložili su da se uvede niz novih znakova, koji bi bili usklađeni sa savremenim trendovima u saobraćaju, sa ciljem da se vozačima skrene pažnja na potencijalne opasnosti na putu.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 19.11.2013.

16:21

Default images

"Pažnja, pešaci koji pišu SMS poruke", "Pažnja, područje kojim se kreću turisti", "Oprez, pešaci sa slušalicama u ušima", samo su neke od poruka koje se nalaze na novim saobraćajnim znakovima.

London je, izgleda, među prvim gradovima u svetu koji je prepoznao savremene opasnosti, poput mladih koji uopšte ne gledaju kad prelaze ulicu jer su zaneseni slušanjem muzike, ili onih kojima je važnije da gledaju u ekran telefona nego da pogledaju levo i desno kada prelaze ulicu.

Osim na turiste i na mlade sa slušalicima u ušima, znakovi ukazuju i na druge moguće opasnosti kao što su biciklisti, ili rupe na putu.

Galeriju sa znakovima možete pogledati na sajtu britanskog Telegrafa.

Izvor: B92, Novi magazin

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: