Za auto od 2 miliona dolara - ključ optočen dijamantima

Sa cenom do skoro 2 miliona dolara, Koenigsegg Regera spada među najekskluzivnije supersportske automobile današnjice.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 05.04.2018.

09:52

Za auto od 2 miliona dolara - ključ optočen dijamantima

Iako kupcima Regere automobilski ključ svakako nije najbitiniji detalj na ovom spektakularnom modelu, onaj ko je spreman da izbroji milione dolara za automobil možda će hteti da ima i ključ koji je podjednako ekskluzivan.

Tom idejom se rukovodila i jedna kompanija specijalizovana za automobilski “nakit” i ukrase, pa je Regerin ključ ukrasila zlatom i skupocenim dijamantima, a kupci mogu da izaberu različite kombinacije i boje dijamanata.
.
Koenigsegg Regeru trenutno uživo mogu da vide posetioci sajma automobila u Njujorku, gde su osim automobila prezentovani i dijamantski ključevi.

Ovaj model inače ima hibridni pogon, koji se sastoji od 5.0 litarskog V8 benzinaca uparenog sa 3 elektromotora, a ukupna snaga pogonskog sistema iznosi čak 1.500 ks, dok je maksimalni obrtni moment 2.000 Nm.
Prema zvaničnim fabričkim podacima, od 0 do 100 km/h Regera ubrzava za samo 2,7 s i razvija maksimalnih 410 km/h.

Osim astronomske cene, automobil svoju ekskluzivnost duguje i ograničenoj seriji – proizvodnja je limitirana na 80 primeraka, a svi su unapred rasprodati još 2017.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: