Koji novi modeli su najbezbedniji prema EuroNCAP-u

EuroNCAP je proglasio najbezbednije nove modele po klasama u 2018. godini.

Podeli
Mercedes A klase
Mercedes A klase

Nezavisna evropska organizacija za ispitivanje bezbednosti automobila i u 2018. je testirala veliki broj novih modela koji su se pojavili u prodaji na Starom kontinentu, a proglašeni su najbolji u četiri kategorije.

U segmentu "mala porodična vozila" najbezbedniji je novi Mercedes A klase.

Uz maksimalnih 5 zvezdica koliko je dobio na EuroNCAP testovima, ovaj automobil imao je i veoma visoke ocene u sve 4 ispitivane kategorije: 96% u oblasti zaštite odraslih putnika, 91% u oblasti bezbednosti dece koja se voze u automobilu, 91% za zaštitu pešaka i 75% u oblasti elektronskih sistema asistencije vozaču.

Lexus ES
Lexus ES

Pobednik u klasi "velika porodična vozila" je Lexus ES. Ocenjena takođe sa 5 zvezdica, ova luksuzna limuzina zabeležila je sledeći skor: 91% (odrasli putnici), 87% (deca-putnici), 90% (pešaci) i 77% (sistemi asistencija).

Po prvi put, EuroNCAP je dodelio priznanje i za "najbezbedniji elektrifikovani model" (električni ili hibridni automobil). I u ovoj klasi dominirao je Lexus ES, u hibridnoj varijanti 300h.

Hyundai Nexo
Hyundai Nexo

Među velikim SUV modelima koje je EuroNCAP testirao u 2018, na polju bezbednosti dominirao je Hyundai Nexo, automobil koji za pogon koristi vodonične gorivne ćelije.

Ovo vozilo korejskog proizvođača imalo je rezultat: 94% (odrasli putnici), 87% (deca-putnici), 67% (pešaci) i 80% (sistemi asistencija), uz takođe obaveznih 5 zvezdica.

strana 1 od 13 idi na stranu