Range Rover Velar maksimalno bezbedan / VIDEO

Najnoviji član porodice Land Rover modela zaradio je maksimalnih 5 zvezdica na EuroNCAP testu simulacije sudara.

Podeli

Velar je osvojio 93% poena u oblasti zaštite odraslih putnika i 85% za bezbednost dece u automobilu.

Kada je reč o zaštiti pešaka, novi Range Rover zabeležio je skor od 74%, a za sisteme asistencije u vožnji ocenjen je sa 72%.

Ovako visoku ocenu u oblasti tehnologija koje su od pomoći vozaču dobio je zahvaljujući sistemu automatskog kočenja u slučaju opasnosti od sudara, koji sadrži i funkciju prepoznavanja pešaka na putu i upozorenja vozača na njihovu pojavu.

Foto: EuroNCAP
Foto: EuroNCAP

Range Rover Velar takođe može da se pohvali sistemom koji upozorava na nailazak vozila otpozadi prilikom vožnje u rikverc, zatim sistemom koji pomaže u održavanju automobila u voznoj traci kojom se kreće, kao i upozorenjem na pospanost ili dekoncentraciju vozača.

Pored toga, Velar u ponudi ima i inteligentni limiter brzine, sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova i Matrix-Laser LED farove.

Pogledajte EuroNCAP video sa testa bezbednosti:

Range Rover Velar je luksuzni “sportski terenac” srednjih gabarita: dužina 4.803 mm, širina 1.930 mm, visina 1.665 mm, međuosovinsko rastojanje 2.874 mm. U Range Rover gami novi SUV se pozicionira između modela Evoque i Range Rovera Sport.

Motorizacija obuhvata 2 benzinska i 3 dizel motora. Osnovni benzinac je 2.0 litarski četvorocilindraš sa 250 ks, a u ponudi je i moćni 3.0 V6 koji proizvodi 380 ks.

Među dizel opcijama su 2.0 litarski motor sa 4 cilindra i konfiguracijama od 180 ks i 240 ks, kao i 3.0 V6 sa 300 "konja".

Aktuelno

Daimler iznajmio, pa rastavio Teslu X zbog špijunaže?

Nije neuobičajeno da auto-kompanije kupe nov automobil konkurentskog proizvođača, kako bi ispitali tehnologije i sisteme koje koriste tržišni rivali, i nakon toga unapredili sopstveni model, ili barem uporedili svoj proizvod sa suparničkim. Vlasnik marke Mercedes, nemački Daimler odlučio se za prečicu – iznajmio je u rent-a-car agenciji automobil koji želi da istraži i navodno ga potpuno rasklopio i podvrgao ekstremnim testovima.

Aktuelno sreda 6.12. 12:20 Komentara: 49
strana 1 od 276 idi na stranu