VW Amarok za 2017. (FOTO)

Volkswagen je objavio fotografije i tehničke detalje osveženog pik-ap modela Amarok, koji u prodajne salone stiže krajem septembra.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 26.05.2016.

13:38

VW Amarok za 2017. (FOTO)

VW Amarok je na tržištu od 2010, tako da je redizajn bio neophodan kako bi vozilo ostalo konkuretno do pojave sledeće generacije. Kao i obično kada je reč o Volkswagenu, stilske izmene nisu velike.

U ovom slučaju, blago su restilizovani prednji i zadnji branik, svetlosne grupe i maska hladnjaka, a u ponudi će se naći i nove alu felne.
Promene u kabini su nešto većeg obima. Komandna tabla sada više podseća na Volkswagenove aktuelne putničke automobile, nego na lako komercijalno vozilo, kakav je Amarok. Ekran multimedijalnog sistema podignut je na vrh centralne konzole, a ventilacioni otvori više nisu kružnog oblika.

Osim toga, promenjen je i dizajn komandi klima uređaja. Kupcima će ubuduće biti dostupna i elektropodesiva ergoComfort prednja sedišta koja VW koristi u programu putničkih vozila. Na taj način, vozač i suvozač moći će da precizno podese svoju poziciju za sedenje u čak 14 smerova, dok su presvlake izrađene od luksuzne Nappa kože.
Jedna od novina je i elegantni unutrašnji retrovizor bez okvira. Multimedijalni sistem je poslednje generacije, sa navigacijom, DAB digitalnim radijom i glasovnim komandama.

U ponudi je i Park Pilot sistem koji kombinuje zadnje parking senzore sa zadnjom kamerom, radi lakšeg manevrisanja unazad.
Najveća novost je svakako uvođenje 3.0 litarskog V6 turbodizelaša koji će biti dostupan u varijantama sa 163 ks (120 kW), 204 ks (150 kW) i 224 ks (165 kW). Najsnažnija verzija razvija maksimalni obrtni moment od 550 Nm pri svega 1.500 o/min, što je znatno bolji rezultat u poređenju sa prethodnim najjačim 2.0 bi-turbo motorom (180 ks, 420 Nm).
Bazni Amarok prodavaće se sa zadnjim pogonom, a uz doplatu će moći da se dobije 4MOTION pogon 4x4. Volkswagen je saopštio da je optimizovao prenosni sistem i da je njegov pik-ap u Evropi od sada standardno opremljen novim Servotronic upravljačkim sistemom.

Verzija sa 4 vrata može u teretnom odeljku da preveze Euro paletu, a maksimalna nosivost je nešto preko jedne tone. Amarok za 2017. može da povuće prikolicu mase do 3,5 t.
Najjeftinija Double Cab varijanta sa zadnjim pogonom i Trendline paketom u Nemačkoj će koštati 25.720 evra, dok je u vrhu ponude Amarok Aventura sa najjačim V6 turbo dizel motorom, pogonom 4MOTION i osmobrzinskim automatskim menjačem, koji će se prodavati za 46.525 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: