Kinezi prvi put osvojili 5 zvezdica na EuroNCAP testu!

Model Qoros 3 Sedan osvojio je pet zvezdica i 88 odsto poena na najnovijem EuroNCAP testu, što je ujedno i najbolji rezultat koji je bilo koji automobil postigao na ovom ispitivanju bezbednosti u 2013. godini.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 25.09.2013.

15:07

Default images

Prvi model jednog od najmlađih kineskih proizvođača, kompanije Qoros, prvi je automobil jedne marke čije je sedište u Kini koji je uspeo da osvoji maksimalnih 5 NCAP zvezdica.

Qoros 3 Sedan zabeležio je impresivnih 95% u oblasti zaštite odraslih putnika i 87% kada je reč o bezbednosti dece-putnika. U domenu sigurnosnih elektronskih sistema, kineski automobil postigao je skor od 81 procenat, dok je u oblasti zaštite pešaka osvojio 77 procenata.
Rezultat koji je na EuroNCAP testovima bezbednosti zabeležio Qoros 3 Sedan predstavlja prijatno iznenađenje i prekretnicu kada je reč o kineskim proizvođačima automobila i modelima koji dolaze iz te zemlje. Najveće zamerke na automobile iz Kine do sada su upravo stizale na račun njihovih loših ocena na polju bezbednosti.

Qoros 3 Sedan imao je premijeru na sajmu automobila u Ženevi u martu 2013, kada su pored njega predstavljena još dva konceptna vozila. Početak prodaje na evropskom tržištu planiran je do kraja godine, a rezultati testova bezbednosti biće najbolja moguća reklama za ovaj model.

Kineski automobili postaju sve konkurentniji modelima iz zemalja u kojima auto-industrija ima dugu tradiciju. Pod kojim uslovima biste kupili automobil kineskog proizvođača?

Pročitajte više o modelu Qoros 3 Sedan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: