- Vesti -

Ruski umetnik Putinu spremio rođendanski poklon od čistog zlata

Povodom 65. rođendana ruskog predsednika Vladimira Putina, koji on proslavlja danas, umetnik Aleksej Sergijenko napravio je umetnički objekat pod nazivom "Zlatni Putin".

Izvor: Tanjug
Podeli

"Pripremio sam razne kolekcije posvećene rođendanima predsednika tokom poslednjih pet godina. Ovaj rad se može nazvati svojevrsnom tačkom. Slika predstavlja umetnički objekat – lik. Izgleda kao bareljef obojen zlatnom bojom", izjavio je umetnik, prenosi Sputnjik.

Art objekat, visok dva metra, u petak i subotu je izložen u galeriji u Kazanjskoj ulici u Sankt Peterburgu, gde je dostupan širokom krugu posetilaca.

Iz galerije su saopštili da je Sergijenko na isti način čestitao predsedniku Rusije i 2012. godine, kada je predstavio prvu kolekciju slika "Predsednik. Najbolji čovek".

Prati B92 na Viberu

Vesti

Pokrenuta istraga u kompaniji "Vajnstin"

Vrhovni tužilac savezne američke države Njujork Erik Snajdermen, pokrenuo je danas istragu o kršenju ljudskih prava u kompaniji "Vajnstin", usled niza optužbi za seksualno uznemiravanje koje su u prethodnom periodu iznete na račun holivudskog producenta Harvija Vajnstina.

Vesti ponedeljak 23.10. 20:58 Komentara: 0

Preživeo susret sa tigrastom ajkulom: "Mislio sam da je to kraj"

Jedan britanski ronilac, koji je preplivao 7,5 kilometara do obale pošto je izgubio iz vidokruga čamac sa kojeg je zaronio, tvrdi da ga je u delu puta pratila tigrasta ajkula, prenosi danas Bi-Bi-Si (BBC).Džon Kreg (34) bio je u podvodnom ribolovu na zapadu Australije kada je došlo do susreta s ajkulom.

Vesti ponedeljak 23.10. 13:25 Komentara: 4
strana 1 od 3527 idi na stranu