Predstavnici Srbije na Telenor Forumu mladih u Oslu

Peti godišnji Telenor Forum mladih održaće se ove godine u Oslu od 8. do 11. decembra. Od sedam hiljada prijavljenih kandidata širom sveta, 24 delegata iz 12 zemalja će tokom godine raditi na rešavanju globalnih problema primenom novih tehnologija.

Život

Izvor: B92

Subota, 07.10.2017.

08:40

Predstavnici Srbije na Telenor Forumu mladih u Oslu

U saradnji sa Nobelovim centrom za mir, talentovani, mladi lideri iz 12 zemalja, okupiće se petu godinu zaredom u Oslu na Telenorovom Forumu mladih, kako bi timski radili na rešavanju društvenih izazova. Srbiju će ove godine predstavljati Ana Janošev i Veljko Ristić, koji su izabrani između 45 prijavljenih kandidata.

Tokom boravka u Oslu, delegati će učestvovati u radionicama na kojima će tražiti rešenja za rešavanje globalnog izazova. Istraživaće na koji način digitalne tehnologije mogu doprineti rešavanju svetskih problema i učestvovati na događajima organizovanim povodom dodele Nobelove nagrade za mir. Tokom 2018. godine, delegati će razvijati digitalne servise i imati mogućnost da predstave svoj rad putem digitalne izložbe, koja se organizuje u saradnji sa Nobelovim centrom za mir.

Ana Janošev (25) je završila Fakultet političkih nauka. Uvek u potrazi za novim izazovima, bilo da su to studije preko okeana, pokretanje prve omladinske organizacije u gradu ili pružanje podrške romskoj deci u obrazovanju. Odrastajući u Srbiji, oduvek je želela da radi na kreiranju društvenih promena, a poslednje dve godine to ostvaruje kroz podršku mladima u razvijanju socijalnih preduzeća. Telenor Forum mladih vidi kao priliku da se poveže sa vršnjacima iz celog sveta koji dele slične poglede svet i da udruženim snagama rade na rešavanju društvenih problema na globalnom nivou.

Veljko Ristić (21), student Fakulteta političkih nauka, je mladi aktivista koji veruje da se rad i trud isplate i da ne postoji granica u ostvarivanju ideja i zamisli. Svoje prve korake započeo je kao volonter Crvenog krsta Kraljevo. Jedan je od osnivača udruženja „Studenti za Ujedinjene nacije Fakulteta političkih nauka“ koje se bave promocijom ideala i misije Ujedinjenih nacija, kao i ciljeva održivog razvoja. Telenor Forum mladih za Veljka predstavlja mogućnost rešavanja društvenih problema sa kojima se susreću mladi u Srbiji i svetu, kao i mogućnost da zajedničkim naporima dođu do rešenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: