Mornarica Šri Lanke ponovo morala da spasava slonove iz mora

Mornarica Šri Lanke je spasila od davljenja dva mlada slona koja su se našla na otvorenom moru, što je drugi takav slučaj u vodama te ostrvske države u poslednje dve nedelje.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.07.2017.

11:33

Mornarica Šri Lanke ponovo morala da spasava slonove iz mora
Foto: YouTube Screenshot

Mornarica je saopštila da su dva divlja slona juče vraćena na obalu posle "mamutske operacije" mornaričkih ronilaca i flotile brodova koji su životinje doteglili do plićaka.

Fotografije su prikazale slonove u nevolji kako jedva održavaju surle iznad vode na oko kilometar od obale.

"Nakon što su bezbedno dopremljeni na obalu, slonovi su pušteni u džunglu. Imali su veoma mnogo sreće da ih je opazio patrolni brod koji je pozvao druge brodove da pomognu u spasavanju", navela je mornarica Šri Lanke.

Pre dve nedelje je preduzeta slična operacija da bi se spasao slon koji se našao daleko u vodama Indijskog okeana, osam kilometara od obale.

Pretpostavlja se da je životinje povukla struja dok su prelazile plitke zalive u tom području.

Slonovi nisu jedini koji imaju problema na Šri Lanki. U maju su mornarica i lokalno stanovništvo spasli jato od 20 nasukanih kitova u regionu Trinkomale.

U vodama oko Trinkomalea se često mogu videti plavi kitovi i ulješure dok u džunglama regiona žive krda divljih slonova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: