FR: Od narkodilera traže da plati porez

Francuske vlasti traže od jednog narkodilera da plati porez od 80.000 evra koji je izračunat na osnovu procene prihoda od prodaje droge.

Život

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.11.2013.

21:40

Default images

Diler, čije ime nije navedeno i koji se trenutno nalazi u zatvoru u istočnofrancuskom gradu Nansiju, dobio je rešenje za porez na prihod od prodaje heroina u vreme od 2008. do 2011. godine.

"Tretiraju ga kao da je mali preduzetnik. Vrlo neobično", kazala je njegova advokatica Samira Budiba.

"Kako je moguće oporezovati aktivnost koja je potpuno ilegalna?", upitala se ona, dodajući da će slučaj podneti francuskom Ustavnom savetu.

Rešenje o naplati poreza koju je zatvorenik dobio sadrži detaljno navedene procene njegovih prihoda i "dozvoljenih" rashoda, objasnila je Budiba za agenciju AFP.

"Lična potrošnja droge procenjena je na četiri grama dnevno, što se može odbiti od prodaje", navodi se u rešenju poreske uprave koja je, takođe, odbila i troškove prevoza heroina iz Belgije, odakle se diler snabdevao.

Suma od 80.000 evra izračunata je na osnovu cene heroina od 15 evra za gram.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: