Putinov razvod: Mediji, internet i gimnastičarka

Zahtev za razvod braka Vladimira i Ljudmile Putin još nije predat ni jednom matičaru, prenose šturo ruski mediji. Ruski mediji se zadržavaju na komentarima kako će razvod uticati na rejting predsednika i na prenošenje ocena zapadnih medija.

Život

Izvor: B92

Petak, 07.06.2013.

11:51

Default images

Najavljeni razvod ruskog predsednika Vladimira Putina od Ljudmile Putin posle 30 godina braka neće bitno uticati na njegov rejting, prenose ruski mediji mišljenja politikologa.

Politikolog Jevgenij Minčenko za RIA Novosti ocenjuje da će se vest o razvodu pre odraziti na povišenje rejtinga nego na njegovo smanjene uz objašnjenje da se društvo u Rusiji prema razvodima odnosi tolerantno, da su mnogi kroz to prošli.

Postupak Putina, objavljivanje razvoda preko medija, Dmitrij Abzalov je nazvao hrabrim i časnim. Vest o razvodu se mnogo više komentariše po internet forumima, društvenim mrežama i tviteru. Od sinoč ne prestaju šale na račun razvoda i mogučeg uzroka tog razvoda. Tako se na primer pominje da bi pri razvodu Ljudmila Putin trebalo da dobije deo Rusije iza Urala, da se nisu ranije razveli jer su čekali da Medvedev (premijer Rusije) poraste, da se Putin razvodi jer njegova žena ne voli javnost i da putuje te da će sada naći fleksibilniju ženu.

Poslednje je aluzija na glasine koje kruže več godinama po Rusiji i koje nikada nisu dokazane, da je Putin u vezi sa Alinom Kabaevom, bivšom gimnastičarkom i poslanikom u Dumi i da sa njom navodno ima i dvoje dece za šta takodje niko još nije pružio nikakav dokaz. Sam Putin je glasinu iz 2008. godine da se oženio Kabaevom ljutito demantovao. Kabaeva je demantovala da je dete koje na jednoj fotografiji drži u naručju njeno tj njena pres-služba je saopštila da se to njen nećak.
BETA/AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File
Kao dokaz da Putin već neko vreme ima drugu ženu blogeri su koristili rođendansku čestitku predsednika Čečenije Ramzana Kadirova Ljudmili Putin gde je preko tvitera napisao da čestita rodjendan prvoj ženi predsednika.

Sve ove glasine danas ruski mediji prenose kao pisanja zapadnih medija o mogučim uzrocima razvoda predsedničkog para. Vladimir Putin se u javnosti i inače retko pojavljivao sa ženom, što je godinama izazivalo pitanja o njegovom privatnom životu na koja je on najčešće odbijao da odgovori.

I o njegove dve ćerke malo se zna ali se spekulise da su obe udate za strance, a da je starija u avgustu postala i majka. Postoji samo jedna fotografija odrasle Marije Putin, starije čerke na internetu.

U Rusiji razvodi nisu retkost, više od polovine brakova završi razvodom, ali jesu retkost za lidere Rusije. Vladimir Putin biće prvi lider Rusije ili Sovjetskog saveza koji se razveo za vreme mandata.

To što se Ljudmila Putin nije pojavljivala u javnosti nije neobično za prve dame u Rusiji ili ranije u SSSR-u. Osim Raise Gorbačov, žene bivšeg predsednika SSSR-a Mihaila Gorbačova, sve prve dame bile su u senci i van pogleda javnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: