Rešenje za ćelavost: Tetovaža kao iluzija kose

Tretman koji se naziva Mikropigmentacija kože glave postaje sve popularnija među muškarcima širom sveta, a izvodi se tako što se boje folikuli kose koja ne raste.

Izvor: B92

Sreda, 06.05.2015.

19:47

Default images
YouTube Printscreen

Ćelavljenje je estetski problem koji najviše zabrinjava muškarce zrelih godina, a mnogi od njih troše pravo bogatstvo na skupe kreme i tretmane koji ne funkcionišu. Učinkovito je obrijati kosu, ali šta je sa onima koji ipak ne žele da izgledaju potpuno ćelavo?

Rešenje koje je sve popularnije je tetoviranje samog skalpa, odnosno bojenje folikula kose. Taj tretman će pružiti iluziju vrlo kratke izbrijane kose, a cene se kreću od dve i po do četiri hiljade evra, što je jeftinije nego transplantacija kose.

Stručnjaci iz ugledne britanske Vinci Hair klinike tvrde kako je tetoviranje kose dobra ideja i za obolele od alopecije, kao i kod onih sa visokim zaliscima ili kod pomeranja linije rasta kose.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: