Nema šale: Rumunski haker osuđen na godinu dana zatvora

Blizzard se uopšte ne šali kada su u pitanju hakeri bilo koje vrste, a pogotovu oni koji vrše napade na servere njihovih igara.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 10.05.2018.

13:40

Nema šale: Rumunski haker osuđen na godinu dana zatvora
foto: screenshot

Upravo zbog lansiranja serije DDoS napada na WoW servere je jedan državljanih Rumunije osuđen na izdržavanje kazne u zatvoru u SAD u trajanju od godinu dana i 30,000€, kao kompenzaciju kompaniji za troškove nastale kao rezultat štete.

Ovaj haker je DDoS napade izveo na evropskim World of Warcraft serverima u periodu između februara i septembra 2010. godine zbog navodnih svađa sa drugim igračima. Kako iznosi američko pravosuđe, haker je optužen nakon što je FBI završio istragu 2011. godine, a tokom prošle je izručen u SAD.

On je na suđenju priznao namero nanošenje štete zaštićenom računarskom sistemu. Kao glavni razlog za izdržavanje kazne od strane Blizzarda se navodi to što su DDoS napadi izazvali “pucanje” servera i time je igračima koji plaćaju bilo onemogućeno da pristupe igri, piše "play.co.rs".

Da li je ova kazna suviše surova ili potpuno zaslužena?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: