Samsung privremeno obustavio proizvodnju Galaxy Note 7

Samsung je navodno obustavio proizvodnju Galaxy Note 7 uređaja, nakon niza slučajeva pregrevanja baterije i samozapaljivanja tih telefona, saopštila je južnokorejska agencija Yonhap News Agency.

Tehnopolis

Izvor: cnet.com

Ponedeljak, 10.10.2016.

08:15

Samsung privremeno obustavio proizvodnju Galaxy Note 7
Tanjug / AP Photo/Ahn Young-joon

Zaposleni u toj kompaniji rekao je za Yonhap da je proizvodnja obustavljena u saradnji sa bezbednosnim regulatornim telima iz Južne Koreje, Kine i SAD.

Samsung još nije zvanično saopštio tu informaciju.

Note 7, koji se na tržištu pojavio sredinom avgusta, smatran je jednim od najboljih Android uređaja dosad i dao je šansu Samsungu da utvrdi svoju lidersku poziciju na tržištu mobilnih telefona. Međutim, problemi s baterijom izazivali su pregrevanje uređaja, a u nekoliko slučajeva i samozapaljivanje.

Samsung je prošlog meseca opozvao sve uređaje na tržištu i ponudio novu seriju, ali su se problemi javljali čak i kod zamenjenih telefona.

Zbog jednog slučaja pregrevanja zamenjenog telefona, evakuisan je Southwest Airlines let, a u drugom je povređena tinejdžerka.

Samsung nije direktno potvrdio planove za obustavljanje proizvodnje Note 7, ali je saopštio da “sarađuje direktno sa vlastima i nezavisnim stručnjacima” na istraživanju problema sa zamenjenim uređajima.

“Ako utvrdimo da postoji problem sa bezbednošću uređaja, Samsung će preuzeti hitne korake da reši situaciju”, saopštila je kompanija.

Ono što će se u tom slučaju verovatno desiti je drugi opoziv Note 7.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: