Sada i zvanično: Uskoro stižu novi iPhone i iPad

Apple je 21. marta najavio konferenciju na kojoj će predstaviti nove iPhone i iPad uređaje.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 11.03.2016.

15:24

Sada i zvanično: Uskoro stižu novi iPhone i iPad
Detalj Appleove pozivnice za dogaðaj 21. marta

Glasine o Appleovoj konferenciji na kojoj će predstaviti nove modele svojih mobilnih uređaja traju već mesecima, a iz ove kompanije juče su napokon i zvanično najavili događaj na kojem će nas Tim Kuk i njegov tim upoznati s novitetima koje su pripremali poslednjih meseci.

Tako će 21. marta Apple predstaviti novi model iPhonea koji bi trebalo da ima manji ekran i stariji hardver, ali i nešto nižu cenu u odnosu na aktuelne modele, a kompanija se nada da će zahvaljujući njemu povećati prodaju telefona. Inače, očekuje se da će Apple u prvom ovogodišnjem kvartalu prodati manje smartphona u odnosu na isti kvartal godinu dana ranije, što se još nikada nije dogodio.

Sve zvanične informacije saznaćemo, dakle, 21. marta, ali s obzirom na to da su se poslednjih godina glasine vezane za Appleove uređaje pokazale istinitim, već sada otprilike znamo kakav će hardver imati novi telefon.

iPhone 5se (neki mediji prenose da bi ovaj telefon mogao da se prodaje i samo kao iPhone SE – “special edition”) trebalo bi da ima ekran dijagonale 4 inča i isti procesor i kameru kao iPhone 6. Telefon bi trebalo da ima i podršku za NFC i Touch ID senzor.

Biće zanimljivo videti kakva će biti potražnja za ovim uređajem (nekim korisnicima moderni uređaji s ekranima dijagonale od oko pet inča su preveliki), a veliki faktor trebalo bi da igra njegova cena. Ne treba prerano da se radujete, jer kada je Apple 2013. predstavio “jeftiniji” iPhone 5C, njegova cena je bila samo sto dolara manja u odnosu na tadašnji top model iPhone 5S, što je razočaralo brojne korisnike.

Osim iPhonea, Apple će na ovoj konferenciji predstaviti i novi model iPada, ali nije poznato da li će to biti iPad Air 3 ili manji iPad Pro.

Novi model Appleovog sata ne treba da očekujemo pre septembra, kada bi kompanija trebalo da predstavi iPhone 7 i 7 Plus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: