Kickstarter kampanja okončana zbog prevare

Kickstarter je zamrzao prikupljanje sredstava za Anonabox - minijaturni ruter koji je korisnicima trebao da obezbedi anoniman pristup internetu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 18.10.2014.

13:39

Default images

Ova suspenzija došla je neposredno pre završetka kampanje koja je već u tom momentu imala dovoljno prikupljenih sredstava. Ovaj ruter od 45 dolara trebao je da koristi Tor infrastrukturu, a pre nego što je kampanja zamrznuta bilo je prikupljeno 600.000 dolara.

Sve je počelo od jedne pritužbe na Redditu koja je ukazivala na to da je Anonabox zapravo skoro identičan kao jedan ruter iste namene iz Kine.

Ovo se kosi sa pravilima Kickstartera, a pokrenuta su pitanja i oko softvera, koji je trebao da bude otvorenog tipa, obzirom na činjenicu da proizvođač zapravo nema kontrolu nad hardverom.

Kickstarter je u prošlosti već blokirao određene kampanje, a u slučaju Anonaboxa odluka je konačna.

Dobra vest za one koji su podržali, ovu ipak neuspešnu kampanju, jeste da se novac ne skida sve dok se kampanja ne završi, tako da u ovom slučaju novac nije menjao vlasnika.

Izvor: www.benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: