Google priskače u pomoć Samsungu

Google je spreman da pomogne Samsungu i plati deo odštete ukoliko korejski gigant izgubi na novom suđenju sa Appleom, piše Engadget.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 23.04.2014.

11:35

Default images

Ime Googlea se pojavilo u drugoj rundi sudskog rata dva IT giganta, a i očekivalo se da će imati aktivniju ulogu. Nju su otkrili advokati Applea, koji su predstavili prepisku koja ukazuje na to da je Google spreman da plati za dva od pet patenata, koje je Samsung navodno "ukrao".

Advokat Gogolea Džejms Makun je potvrdio da će pomoći Samsungu, na osnovu sporazuma MADA (Mobile Application Distribution Agreement).

"Kako ga ja čitam, Google suštinski nudi da odbrani neke Samsungove tvrdnje o patentima", rekao je Makun.

Apple traži vrtoglave 2,2 milijarde dolara od Samsunga zbog navodnih pet prekršenih patenata, dok je kontratužbom korejska strana tražila skromnijih 7 miliona, zbog kršenja dva patenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: