Facebook razmišlja o "sympathize" dugmetu?

Dugopriželjkivano „dislike“ dugme možda se nikada neće pojaviti na Facebooku, ali je jedan od inženjera kompanije izjavio je da je socijalna mreža neformalno eksperimentisala sa alternativom „like“ dugmetu, tačnije „sympathize“ dugmetom.

Tehnopolis

Izvor: Huffington Post

Ponedeljak, 09.12.2013.

08:50

Default images

Korisnici Facebooka već godinama traže manje veseo način da brzo reaguju na postove prijatelja ističući da „like“ dugme postaje neprikladno kada neko piše o raskidu, smrti ili lošem danu.

Socijalna mreža očigledno pažljivo sluša svoje korisnike. Tokom jednog hackathona, jedan inženjer osmislio je „sympathize“ dugme koje bi moglo da se koristi kada su nešto manje veseli postovi u pitanju, sudeći po Denu Murielu, inženjeru iz Facebooka.

Ukoliko bi neko izabrao negativnu emociju sa Facebookove fiksne liste osećanja, „like“ dugme bi potom bilo promenjeno u „sympathize“.

Muriel je dodao da je ovo rešenje kolege dobro primljeno ali da neće u skorije vreme biti primenjeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: