Grafiti majstor slika na smart telefonu

Svetski poznati grafiti majstor Hendrik Bajkirh i njegov grafit smart telefona visok 6m bili su u centru pažnje vodećeg svetskog sajma potrošačke elektronike i kućnih aparata (IFA) u Berlinu 5. i 6. septembra.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 10.09.2013.

14:22

Default images

Kompanija Intel predstavila je ogromnu umetničku instalaciju i prikazala stručnost u proizvodnji procesora.

Dok je displej telefona prikazivao tehnologije koje se nalaze unutar smart telefona, Hendrik Bajkirh je na poleđini telefona naslikao portret mlade žene koja drži smart telefon.

Potrošene su 104 limenke spreja za portret visok 4 m, koji je bio izložen u Sommergartenu do nedelje, a umetniku je bio potreban 21 sat da ga završi. Nakon sajma IFA, Hendrik Bajkirh i kompanija Intel prodaće umetničko delo, a dobijeni novac će donirati u dobrotvorne svrhe.

"Grafit ogromnog smart telefona je jedinstvena ideja i predlog kompanije Intel koji sam bez razmišljanja prihvatio. Nadam se da su posetioci sajma IFA uživali u procesu stvaranja i naravno u samom delu”, rekao je Hendrik Bajkirh. Bajkirh pripada nemačkoj avangardnoj uličnoj umetnosti i svetski je poznat po svojim nesvakidašnjim delima. Pod pseudonimom ECB, umetnik radi grafite na zgradama i velikim platnima. Njegovi grafiti prikazuju lica običnih ljudi, od kojih svako priča svoju jedinstvenu priču i na taj način odražava grad u kome živi.

„Hendrik Bajkirh je odlično odradio posao. On je veoma talentovan i kreativan umetnik, a portreti koje slika su puni značenja i prikazuju svakodnevni život na jedan nesvakodnevni način. Kompanija Intel preporučuje svima da pogledaju ovaj rad”, izjavio je Klaus Obermaier, marketing menadžer kompanije Intel za Nemačku i Austriju.

„Hiljade ljudi videlo je našu instalaciju na sajmu IFA, a veliki broj fotografija ogromnog smart telefona razmenjen je preko Facebooka”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: