Xbox Music – najveća muzička biblioteka

Novi servis Xbox Music koji će krajem oktobra biti predstavljen uz Windows 8 preti da pomuti slavu aktuelnom konkurentu, servisu iTunes.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 16.10.2012.

10:00

Default images

Kada je na ovogodišnjem E3 sajmu Microsoft najavio izlazak servisa Xbox Music, sve je izgledalo kao unapred bezuspešan napor da se dostigne pozicija koju trenutno zauzima iTunes. Međutim, novi detalju o Xbox Music-u, koji su se javili prethodnih dana, ukazuju na to da će iTunes zaista dobiti dostojnog protivnika, piše CNN.

“Muzika je duboka, emotivna tema za sve ljude na svetu – njihove uspomene i posebni trenuci uvek su povezani sa muzikom. Zbog toga je reč o moćnoj oblast i drago mi je da ćemo to moći da oživimo u našim proizvodima”, objasnio je Yusuf Mehdi, potpredsednik odseka za interaktivnu zabavu kompanije Microsoft.

Za sada je sigurno da će Xbox Music biti najveća muzička biblioteka, tvrde iz Microsofta. Ovaj servis u svojoj ponudi imaće 30 miliona pesama. Poređenja radi, iTunes trenutno raspolaže sa 26 miliona kompozicija.

Mehdi je 14. oktobra poslao medijima pisano saopštenje u kojem se navode brojne nove informacije: Xbox Music biće sveobuhvatni muzički servis, namenjen za online slušanje radijskih stanica, pretplatu na ostale muzičke servise i preuzimanje muzike. Biće dostupan i za korisnike iOS i Android operativnih sistema.

“Danas postoji mnogo specijalizovanih muzičkih servisa koji odlično rade svoj posao, ali ne postoji nijedan koji će obuhvatiti sve što oni nude”, navodi u pisanom saopšenju Mehdi.

“Sa Xbox Music-om želimo da objedinimo sve vrednosti u jedan jednostavan servis lak za korišćenje, a potom da dodamo i neke nove vrednosti, učinimo ga lepšim i dostupnim za sve vaše uređajue”, dodaje Mehdi.

Kao i ostali Microsoftovi proizvodi, Xbox Music će u mnogome zavisiti od toga kako će se razvijati Windows 8. Za početak, biće predstavljen istog dana, 26. oktobra. Xbox Music će biti prilagođen kako za PC računare, tako i za teblete i smartfone, uz olakšano prebacanje muzike sa uređaja na uređaj.

Ovaj servis doći će kao deo paketa Windows 8, a korisnici će moći da slušaju muziku besplatno, uz brojne oglase, ili po ceni od 9,99 dolara mesečno za uslugu bez pojavljivanja oglasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: