Sony ponovo meta hakera

PlayStation Network i drugi servisi kompanije Sony ponovo su bili meta napada hakera, prenosi agencija AP.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 12.10.2011.

08:50

Default images

Sony je privremeno zaključao oko 93.000 naloga ( ugroženi su PlayStation Network, Sony Entertainment Network i Sony Online Entertainment), a potencijalno pogođenim korisnicima na mail je poslato obaveštenje.

Iz kompanije, koja se ove godine nosila sa velikim hakerskim napadom, kaže da je sada situacija drugačija. Iz ove kompanije kažu da je napadom pogođeno "manje od jedne desetine procenta korisnika".

"Ono što se desilo u aprilu bio je upad na naše servere, kako je i bilo rečeno u saopštenjima. Ali ovoga puta nije bilo upada na servere. Ovo je bilo preuzimanje nečijeg identiteta i pokušaj korišćenja tog identiteta zarada pristupa našim serverima", rekao je portparol kompanije Sony.

Bez obzira na to što se radi o malom broju ovog puta i što je napad drugačiji, korisnici sigurno neće blagonaklono gledati na ovu kompaniju jer su njihovi podaci bili ugroženo drugi put ove godine, nakon velikog napada u aprilu u kome su ukradeni podaci oko 100 miliona korisnika.

Što se poslednjeg napada tiče, Sony kaže da brojevi kreditnih kartica nisu ugroženi, a on se desio između 7. i 10. oktorba, kažu iz kompanije, a potencijalno ugroženi su korisnici širom sveta.

Slučaj se trenutno istražuje, rečeno je iz ove kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: