Microsoft otvara vrata za Android aplikacije?

Čelnici Microsofta u pokušaju da razmrdaju WP8 ekosistem razmišljaju o mogućnosti da otvore vrata za Android aplikacije na uređajima koje pokreću Windows Phone i drugi Windows operativni sistemi.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 13.02.2014.

13:15

Default images

Iako nova akvizicija giganta iz Redmonda Nokia redovno izbacuje veoma zanimljive modele na tržište (sa veoma zanimljivim kamerama), glavna zamerka mnogih korisnika koji ne odustaju od iOS-a ili Androida jeste nedostatak aplikacija.

Kako su za "The Verge" rekli izvori bliski Microsoftu, zato rukovodstvo kompanije trenutno vaga da li bi trebalo priznati svojevrstan poraz u trci pametnih telefona, ali ujedno obradovati korisnike i doneti milionie "tuđih", ali mnogo popularnijih aplikacija na svoje uređaje.

Kako kažu glasine, ovaj potez bi mogao da se očekuje tek kada bude predstavljen Windows 9, sa svim pratećim stvarima, a to se neće desiti pre 2015. godine.

Neki kažu da će Microsoft pod palicom novog izvršnog direktora Satjea Nadele biti mnogo hrabriji nego dok ga je vodio Stiv Balmer, a ovakav potez bi bio svakako dokaz za takve tvrdnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: