Na svom iPhoneu možete da pišete i krasopisom

Vaš iPhone ima izdanje iOS-a 10.0 ili novije? Odlično! Možete koristiti značajno poboljšane i potpuno nove funkcije u aplikaciji Message. Pa se tako pohvaliti i svojim krasopisom.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 14.10.2016.

10:51

Na svom iPhoneu možete da pišete i krasopisom
Foto: Gettyimages

Ako imate Appleov pametni telefon s iOS-om 10.0 ili novijim, moći ćete da pišete i šaljete rukom pisane poruke. Vlasnici uređaja sa starijim izdanjima moći će da ih primaju i vide, ali ne i napišu.

Ako imate uređaj s iOS-om 9 i starijim izdanjima takođe neće moći da vidite animirane poruke, već samo poruku kao sliku. Isto važi i za vaše kontakte koji nemaju iPhone ili su isključili iMessage.

Kako bi pisali ručno po mobilnom telefonu dovoljno je da otvorite aplikaciju Message i odaberete bilo koji razgovor. Postavite iPhone u vodoravan položaj. Polje za unos nazvano Handwriting bi trebalo da se pojaviti automatski.

U dnu ćete naći nekoliko unapred napisanih poruka. Svoju poruku možete ispisati prstom ili olovkom s gumenim vrhom za pisanje po ekranu. Korisnički interfejs je vrlo jednostavan i ne nudi mogućnost formatiranja teksta.

Zatreba li vam više prostora za tekst, povucite sa dva prsta po ekranu ka levo ili kliknite na malu strelicu. Dobićete nešto dodatnog prostora na desnoj strani. Ipak, ne očekujte da ćete moći da ispišete roman.

Poželite li da isključite funkciju, kucnite na sličicu tastature u donjem desnom uglu. Kad to uradite, trebalo bi da se pojavi uobičajena horizontalna tastatura.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: