Znate li šta kupci zaista misle o vama?

Kompanije vrlo često zanemare ili ne odgovore na zahteve svojih kupaca na pravi način i to ih mnogo košta.

Podeli

Zašto je važno da znamo šta kupci misle?

Zamislite kompaniju koja teži da odličnom i raznovrsnom ponudom osvoji tržište. Kako da kompanija usmeri energiju na proizvode koji će doneti najveću zaradu?

Zapravo odgovor je u osluškivanju informacija, mišljenja i očekivanja kupaca. Značaj mišljenja klijenata prepoznat je kroz istoriju prodaje i poslovanja uopšte, a danas kompanije osmišljavaju nove načine da pridobiju svoje kupce. Paradoks leži u tome da kupci svoje mišljenje dele putem interneta, raznih foruma i komunikacionih alata, a mnogi marketing stručnjaci još uvek koriste tradicionalne izvore informacija i time ne dobijaju vredne informacije za poslovanje njihovih kompanija.

Na osnovu istraživanja “CMO Report” u kome je učestvovalo 600 marketing stručnjaka širom sveta donesen je zaključak da 50% njih informacije još uvek prikuplja iz procesa. Nije li to zabrinjavajuće imajući u vidu da svako može brzo i jendostavno da iskaže mišljenje i nivo zadovoljstva proizvodom/ uslugom ?

Tehnološke inovacije omogućavaju prikupljanje i obradu važnih informacija koji dolaze direktno od korisnika i to u realnom vremenu. Upravo uz pomoć takvih informacija moguće je uticati na razvoj novog proizvoda ili kreirati ponudu u skladu sa očekivanjem kupca. Zamislite da ste vlasnik turističke agenicije koja ima novu ponudu za ronjenje na Tajlandu, sa smeštajem u luksuznom hotelu, ali sa vrlo ograničenim vremenom važenja ponude tj. vremenom koje vam je raspoloživo da prodate taj aranžman. Softversko rešenje kao što je SAP Hybris može vam pomogne tako da preko ključnih reči, za vrlo kratko vreme otkrijete pojedince koji su na drušvenim mrežama razmenjivali mišljenja i komentare o ronjenju i/ili luksuznom godišnjem odmoru koji priželjkuju, a zatim da im pošaljete personalizovanu ponudu, sprovedete prodaju aranžmana i ponudite im odličnu podršku na putovanju.

Prikupljanjem relevantnih podataka direktno od korisnika moguće je razviti proizvode u skladu sa potrebama i očekivanjem klijenata. Na taj način kompanije korisnicima pružaju ne samo proizvod ili uslugu nego i jedinstveno iskustvo. Personalizovana ponuda nije ništa više od onoga što kupac želi baš tada, a moguća je samo uz inteligentno prikupljanje podataka i u tome leži moć tehnologije.

Kroz ovakav vid komunikacije i prikupljanjem relevantnih podataka o korisnicima ostvarujete pozitivne rezultate, stičete verne kupce koji će na internetu predstavljati vašu najbolju reklamu.

PR

Šta (treba da) radite kada ste online

Da li ste znali da prosečan korisnik interneta dnevno provode oko 3 sata online? To vreme najčešće trošimo na društvenim mrežama, zatim u gledanju i preuzimanju multimedijalnog sadržaja, kao i u potrazi za značajnim informacijama.

PR petak 3.11. 10:00 Komentara: 0

Šest primera fantastičnog gejming dizajna

Šta prvo primetite kod neke video-igre? U 99% slučajeva to je dobar (ili loš) gameplay dizajn. Zato smo odlučili da vam predstavimo igre koje su pravi primeri vrhunskog dizajna i koje su zauvek promenile gejming industriju.

PR petak 27.10. 09:30 Komentara: 17
strana 1 od 15 idi na stranu