Znate li šta kupci zaista misle o vama?

Kompanije vrlo često zanemare ili ne odgovore na zahteve svojih kupaca na pravi način i to ih mnogo košta.

Izvor:
Podeli

Zašto je važno da znamo šta kupci misle?

Zamislite kompaniju koja teži da odličnom i raznovrsnom ponudom osvoji tržište. Kako da kompanija usmeri energiju na proizvode koji će doneti najveću zaradu?

Zapravo odgovor je u osluškivanju informacija, mišljenja i očekivanja kupaca. Značaj mišljenja klijenata prepoznat je kroz istoriju prodaje i poslovanja uopšte, a danas kompanije osmišljavaju nove načine da pridobiju svoje kupce. Paradoks leži u tome da kupci svoje mišljenje dele putem interneta, raznih foruma i komunikacionih alata, a mnogi marketing stručnjaci još uvek koriste tradicionalne izvore informacija i time ne dobijaju vredne informacije za poslovanje njihovih kompanija.

Na osnovu istraživanja “CMO Report” u kome je učestvovalo 600 marketing stručnjaka širom sveta donesen je zaključak da 50% njih informacije još uvek prikuplja iz procesa. Nije li to zabrinjavajuće imajući u vidu da svako može brzo i jendostavno da iskaže mišljenje i nivo zadovoljstva proizvodom/ uslugom ?

Tehnološke inovacije omogućavaju prikupljanje i obradu važnih informacija koji dolaze direktno od korisnika i to u realnom vremenu. Upravo uz pomoć takvih informacija moguće je uticati na razvoj novog proizvoda ili kreirati ponudu u skladu sa očekivanjem kupca. Zamislite da ste vlasnik turističke agenicije koja ima novu ponudu za ronjenje na Tajlandu, sa smeštajem u luksuznom hotelu, ali sa vrlo ograničenim vremenom važenja ponude tj. vremenom koje vam je raspoloživo da prodate taj aranžman. Softversko rešenje kao što je SAP Hybris može vam pomogne tako da preko ključnih reči, za vrlo kratko vreme otkrijete pojedince koji su na drušvenim mrežama razmenjivali mišljenja i komentare o ronjenju i/ili luksuznom godišnjem odmoru koji priželjkuju, a zatim da im pošaljete personalizovanu ponudu, sprovedete prodaju aranžmana i ponudite im odličnu podršku na putovanju.

Prikupljanjem relevantnih podataka direktno od korisnika moguće je razviti proizvode u skladu sa potrebama i očekivanjem klijenata. Na taj način kompanije korisnicima pružaju ne samo proizvod ili uslugu nego i jedinstveno iskustvo. Personalizovana ponuda nije ništa više od onoga što kupac želi baš tada, a moguća je samo uz inteligentno prikupljanje podataka i u tome leži moć tehnologije.

Kroz ovakav vid komunikacije i prikupljanjem relevantnih podataka o korisnicima ostvarujete pozitivne rezultate, stičete verne kupce koji će na internetu predstavljati vašu najbolju reklamu.

Prati B92 na Viberu

PR

Zbog ovih trikova pojedini sajtovi imaju ogromnu posetu

Šta je to zbog čega svakodnevno posećujete jedne te iste sajtove? Da li je u pitanju sadržaj, dizajn ili jednostavno stvar navike? Verovali ili ne, odgovor na ova pitanja krije se iza nekoliko trikova pomoću kojih najposećeniji sajtovi današnjice privlače sve više posetilaca.

PR petak 14.07. 08:00 Komentara: 0

Šta ako vaš mali maturant nije upisao školu koju želi?

Mala matura je prošla, a vaše dete nije upisalo školu koja je bila prva na njegovoj listi želja. Muči vas i to da li će završiti u školi koja ga ne zanima i zaglaviti se u demotivišućem okruženju, koje će uništiti njegove potencijale? Ali zašto da vaše dete uništi čitavu budućnost zbog jednog propuštenog pitanja, treme ili loše koncentracije?

PR četvrtak 6.07. 12:16 Komentara: 0

Tim “Tapp Interactive” pobednik drugog Fintek hakatona

Aplikacija koju su osmislili programeri tima “Tapp Interactive” omogućava korisnicima da im se odobri instant gotovinski kredit, bez odlaska u banku, na osnovu kreditne sposobnosti i koristeći podatke socijalnih mreža. Ova ideja donela im je prvo mesto i nagradu od 2.500 evra

PR ponedeljak 3.07. 16:15 Komentara: 0

5 načina kako da zaradite na YouTube-u

YouTube, sajt za deljenje video-sadržaja, za mlađe generacije predstavlja glavni izvor zabave i informisanja, dok televiziju skoro i ne gledaju. Kako svaki medij ima svoje zvezde, tako i ovaj najpopularniji sajt na svetu ima – YouTubere.

PR petak 30.06. 09:00 Komentara: 0

ITAcademy vam za svoj 10. rođendan poklanja 40% popusta

Za rođendan obično slavljenici dobijaju poklone, ali ITAcademy za svoj jubilarni 10. rođendan organizuje nešto drugačiju proslavu. U rođendanskoj nedelji, ITAcademy poklanja popust od čak 40% na cenu upisa, a svi koji se prijave do 16. juna dobijaju i bonus – paket celoživotnog školovanja koji će vam omogućiti da i u budućnosti unapređujete svoja IT znanja, i to potpuno besplatno!

PR petak 16.06. 11:00 Komentara: 0

ITS poklanja stipendije najboljim srednjoškolcima

Već smo navikli da nam iz Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS stižu samo dobre vesti, a evo i najnovije: Zbog ogromnog interesovanja za ITS stipendije koje najuspešnijim srednjoškolcima u Srbiji pružaju šansu da upišu najtraženije IT studije, rok za konkurisanje je produžen do 15. juna.

PR ponedeljak 12.06. 10:37 Komentara: 0

Raiffeisen banka prva uvela višenamenske bankomate

Raiffeisen banka je, prateći najsavremenije bankarske trendove, kao i razvoj na polju digitalnih tehnologija, i tokom 2017. godine nastavila proces transformacije svoje mreže filijala. Pored modernog dizajna i prijatne atmosfere, redizajnirane poslovnice odlikuje i zona za samousluživanje, u kojima su klijentima na raspolaganju višenamenski bankarski uređaji (takozvani „pametni“ bankomati).

PR subota 10.06. 08:50 Komentara: 1
strana 1 od 13 idi na stranu