Male navike otkrivaju mnogo: Koje web browsere koriste inovatori?

Adam Grant, profesor Vortonske škole biznisa na Univerzitetu u Pensilvaniji, nedavno je objavio knjigu “Originals: How Non-Conformists Move the World”.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 15.06.2016.

11:20

Male navike otkrivaju mnogo: Koje web browsere koriste inovatori?
Foto: Gettyimages

Grant u svojoj knjizi pokušava da identifikuje tipove slobodnih mislilaca čije inovativne ideje vuku industriju napred. On je takođe istraživanjem njihove poslovne istorije pokušao da stekne uvid u njihovu posvećenost poslu, piše Independent.

Autor je otkrio da njihova prošlost malo toga govori o tome koji će biti naredni potez koji će povući, ali je usput otkrio neku vrstu povezanosti između internet pretraživača koje su inovatori koristili na svojim kompjuterima kod kuće i radnog učinka na poslu.

Grant je detaljno analizirao istraživanje Majkla Hausmana, poslovnog analitičara i statističara koji je proučavao navike 30,000 radnika korisničkih servisa, a rezultati su bili sledeći:

Explorer i Safari

  • manja posvećenost na radnom mestu

Firefox i Chrome

  • veća verovatnoća da zadrže svoj posao, i to 15 odsto duže nego korisnici Safari i Explorer internet pretraživača
  • 19 procenata manja verovatnoća da izostanu s posla od korisnika Safari i Explorer internet pretraživača
  • veća prodaja
  • kraći pozivi
  • veći stepen zadovoljstva klijenata pruženom uslugom
“Smatram da činjenica da ste izdvojili vreme za instaliranje Firefox pretraživala na kompjuteru govori dosta o vama. Pokazuje da ste dobro obavešten korisnik i da ste doneli odluku da učinite nešto što se ne podrazumeva, što delom ukazuje i na određeni stepen proaktivnosti”, rekao je Grant za Freakonomics Radio.

Grant je nedavno o svojim teorijama govorio na TED konferenciji, koju možete pogledati ovde: Koji internet pretraživač vi koristite?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: