Super Mario Run stiže na iOS, ali i na Android

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 10.09.2016.

08:25

Super Mario Run stiže na iOS, ali i na Android
Foto: Screenshot

Nintendo je dugo kritikovan što svoje potencijale ne usmerava na mobilnu platformu. Iz tog razloga kompanija je ove godine pokrenula Pokemon Go franšizu, a sada bi Super Mario Run mogao to isto da učini na iOS, ali i Android uređajima.

Super Mario Run je "endless runner", odnosno igra zasnovana na neprestanom trčanju. Dok je sve oko vas u Super Mario stilu, način upravljanja igrom je sasvim novi. Mario trči samo udesno i skuplja posebne novčiće, razbija kutije, kupi pečurke, cvetove i druga unapređenja.

Sve što je potrebno da igrači rade je da pritiskaju dugme za skok. U nivoima će se menjati blokovi koji će Mariu omogućiti da trči i ulevo, a biće i nivoa u kojima će Mario morati da skoči u tačno određenom trenutku.

Cilj je sakupiti što više običnih i posebnih novčića, kao i stići do cilja na vreme. Skok na neprijatelja odbaciće Maria više u vazduh, dok će više uzastopnih skokova omogućiti još veći odraz. Ovo je prva igra iz Mario serijala koju igrači konstantno mogu da igraju samo jednom rukom.

Igra će se na uređajima pojaviti pre zimskih praznika, verovatno početkom decembra, a sjajna vest je da Super Mario Run neće biti "pay to play" igra, što znači da kad je jednom kupite, dostupan vam je sav sadržaj.

Igra će se nešto kasnije pojaviti i za Android, a da li će, kao Pokemon GO, biti ograničeno dostupna geografski, još nije poznato, ali svakako će biti veliki hit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: