Osam slavnih fotografa na Instagramu

Bez obzira što mnogima tako ne izgleda, Instagram nije samo mesto za selfije i hvaljenje kulinarskim umećem ili pejzažima s odmora.

Tehnopolis

Izvor: Izvor: Mashable

Ponedeljak, 18.08.2014.

14:05

Default images

Togom godina, Instagram je imao veliku ulogu u ubeđivanju vaših prijatelja da ste odličan fotograf i da samo malo “kropujete” slike uz neki filter tu i tamo i to je to. Ipak, postoje ljudi koji su stvarno odlični fotografi, a neki od njih se nalaze i na Instagramu.

Ovo je izbor nekoliko njih, od Džonatana Maniona, slavnog muzičkog fotografa, preko modne zvezde Nika Najta – ovo su fotografi koje morate da “pratite”.

1. Ellen Von Unwerth

Modna fotografkinja kojoj je Insta nalog prava enciklopedija popularne kulture. Kada ne pravi modne fotografije Elen često fotografiše svoje slavne prijatelje, od Dru Barimor do Kim Kardašijan.

Foto: @ellenvonunwerth on Instagram

2. Ira Block

Ajra Blok radi po celom svetu za "National Geographic" i to još od sedamdesetih godina XX veka. Njegov Instagram fid je pravi mali vodiš kroz hodnike u duginim bojama Meksika, preko ulica Njujorka do reka i jezera Tajlanda.

Foto. @irablockphoto on Instagram

3. Nick Knight

Britanski fotograf Ser Nik Najt radio je editorijale za takve prestižne časopise kao što su Vogue i W, kao i kampanje za Kelvina Klajna ili Dior. Ponekad režira i muzičke video spotove, kao npr. za Bjork i Lady Gagu.

Foto. @showstudio_nick_knight on Instagram

4. Pete Souza

Pit Souza radi "predsedničku tezgu". Od 2008. godine on je glavni zvanični fotograf za Belu kuću i predsednika Baraka Obamu. Isti posao obavljao je i od 1983. do 1989, tokom drugog mandata predsednika Ronalda Regana.

Foto: @petesouza on Instagram

5. Jonathan Mannion

Božanstvo u hip-hop svetu, Džonatan Manion, fotografisao je takve zvezde kao što su Bigi, Basta Rajmz i Lil Vejn. Njegovo delo je i omot za Džej Zijev album "Reasonable Doubt", za koji gospodin Bijonse smatra da mu je najbolji.

Foto: @jonathanmannion on Instagram

6. Brad Elterman

Bred Elterman dokumentuju holivudsku rokenrol scenu još od sedamdesetih, a fotografisao je Runaways, the Sex Pistols, Dejvida Bouvija, the Who, the Ramones...

Foto: @bradelterman on Instagram

7. Ami Vitale

Ejmi Vitale je u svom foto safariju obišla bar 85 zemalja ountries. Njen rad, koji se fokusira na različite kulture bio je u centru pažnje National Geographic-a i Time-a. Ona je takođe i ambasadorka kompanije Nikon.

Foto: @amivitale on Instagram

8. Hank Willis Thomas

Henk Vilis Tomas sebe opisuje kao foto-konceptualnog umetnika, a proslavio se fotografijama za muzeje, od Gugenhajma, preko Muzeja Vitni, pa sve do MoMA. Često su mu u fokusu teme rase i kulturnog identiteta.

Foto: @hankwillisthomas on Instagram

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: