Nokia postaje Microsoft Mobile?

Nedavno procureli dokument pokazuje da, kao deo kupovine Nokije, Microsoft planira da svoju akviziciju preimenuje u Microsoft Mobile.

Tehnopolis

Izvor: Mashable

Utorak, 22.04.2014.

12:24

Default images

Ovaj dokument, koji je otkrio sajt NokiaPowerUser, navodno je poslat iz Nokije i bavi se postojećim uređajima, a u njemu stoji:

„Nakon završetka transakcije između Microsofta i Nokije, ime Nokia Corporation/Nokia Oyj biće promenjeno u Microsoft Mobile Oy“.

U Finskoj, oyj i oy predstavljaju poslovne oznake, tako da će Nokia Corporation, ili barem divizija zadužena za hardver koju je Microsoft kupio, postati Microsoft Mobile.

Nokia u ovom dokumentu takođe uverava svoje partnere da će svi postojeći dogovori i dalje biti važeći:

„Po uslovima prodaje, Microsoft će preuzeti sva prava, prednosti i obaveze Nokijinih poslova, a postojeća prava i obaveze ostaće nepromenjeni“.

Microsoft je planove za kupovinu Nokije vredne 7.2 milijardi dolara otkrio u septembru 2013. godine a Nokijini deoničari su kupovinu odobrili u novembru.

Nokia očekuje da će njeno preuzimanje biti okončano 25. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: